Rdeči izpuščaji
Pozdravljeni!
Zadnjih nekaj dni opažam, da so se mi pojavili rdeči izpuščaji. Imam jih le po trupu (predvsem trebuh in del nad boki). Po rokah in nogah nimam ničesar. Izpuščaji ne srbijo, ne pečejo…pravzaprav ne čutim ničesar, le to da vidim da so. So nekaj milimetrov veliki in jih je kar nekaj. Kako si lahko pomagam? Od česa se to pojavi?
Naj omenim, da v zadnjem času ne jem prav veliko sladkarij – skoraj nič, prav tako ne jem svežega sadja, saj sem imela v zadnjem času težave z želodčno kislino. Tako, da sem alergijo na sadje izključila.
Zraven teh izpuščajev sem na koži opazila tudi tri ali štiri malo večje izpučaje cca. 1,5 – 2 cm. Svetle barve in videti kot suha koža, okrogle oblike.
Mi lahko poveste kaj me je napadlo:(? Je lahko kaj nevarnega? Kako si lahko pomagam?
Najlepša hvala za vaš odgovor že vnaprej!
Draga izpuščajka, mislim, da je to alergija.potem pa kakršna koli!
najprej se odpravi v lekarno, po kakšno mazilo-povej da te srbi in da rabiš temu primerno kremo-mogoče ti bodo dali samo b panten, potem se pa malo opazuj! kaj ješ, po čem se ti to poveča, itd.
lahko si navsezadnje alergična na prašek, mehčalec, odstranjevalec madežev, sploh če tega veliko daješ ko pereš. malo preizkušaj, če ne bo bolje pa pojdi k zdravniku, samo te testi tako zelo dolgo trajajo, da je za umret!
pa napiši kako ti gre raziskovanje! 🙂