Rdeči izpuščaj se širi
Pozdravljeni,
v soboto sem na prstih leve noge opazila rdeče izpuščaje – pike. Najprej sem to pripisala komarjem, ker pa jih je bilo naslednji dan več, sem pomislila, da so nekam podobno bolšjim pikom, od katerih sem bila v preteklosti že povsem popikana. Ko smo pregledali kabino na jadrnici, kjer sem spala, smo v njej odkrili stenice. S pripravki za mrčes smo kabino prešpricali in nekako menili, da smo zadevo odpravili. Kljub temu so se piki razširili po celotnem telesu, predvsem na celotno stopalo, nadlahti, stegna in spodnji del hrbta. Odkrili smo jih tudi v večino mojih osebnih stvari in v drugih delih jadrnice. Vceraj sem vzela tableto Claritina, danes dve, s partnerjem sva preprala vse obleke in pregledala predmete ter se iz jadrnice včeraj preselila v apartma. Danes zjutraj je bilo rdečih izpuščajev še več, zato sem se zglasila v bolnišnici tu na Kefaloniji, kjer so rekli, da so izpuščaji reakcija na pike. Dali so mi infuzijo kortizona in predpisali mazilo Flusterix, s katerim sem se namazala enkrat do sedaj. Mazati se moram trikrat na dan ter dvakrat na dan pojesti eno tableto Claritina. Ampak izpuščajev je vedno vec in moje vprašanje je, če je to normalno, da še vedno nastajajo, kljub temu da izvora ni več (vsaj domnevam tako)? Izpuščaji zelo srbijo. Partner izpuščajev skorajda nima, čeprav je spal v isti sobi, ostala dva sopotnika pa sploh ne.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdrav!
Če so stenice potem jih je zelo težko odpraviti, če spite v istih prostorih kot prej pomeni, da so še vedno prisotne, nenavadno je, da drugi niso popikani.
V poštev pridejo tudi garje, kjer pa so izpuščaji nekoliko drugačni, srbenje je izrazitejše ponoči.
N vsak način mazanje velikokrat na dan, tablete proti srbenju in uporaba močnih insekticidov v kabini in pranje oblek.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.