Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdeče znamenje

Rdeče znamenje

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let, svetle polti, svetlih las in modrih oči. Že nekaj časa opažam, da se mi pojavlja vse več živo rdečih znamenj, predvsem po trupu (enako je pri moji mami, ter celo pri mojem fantu). Začnejo se kot čisto majhne rdeče pikice, ki nato rastejo. Izgledajo čisto enako kot rjava znamenja, le da so živo rdeče obarvana; ena so v ravnini s kožo, druga pa rahlo izbočena, največje so sedaj premera okoli 2 mm. Zakaj se to pojavlja oz. kako preprečiti njihov nastanek oz. kako se jih znebiti. Namreč, tudi moja stara mama jih ima, le da so pri njej nekatera znamenja dosegla velikost že do 5 mm in so tako razširjena, da so že skoraj pika pri piki (predvsem po trebuhu). Kaj naj torej naredim, da se to tudi meni ne bi zgodilo, ter ostalim bližnjim, saj ne zgleda prav nič lepo.

Hvala za odgovor.

Kate

POzdrav!

Predvidevam, da gre za hemangiome, rdeča znamenja, ki niso nevarna, da pa se jih odstranjevati ali z elektro, lasersko, radifrekvenčno metodo, seveda če gre res za tovrstne spremembe.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Še enkrat pozdravljeni!

Zanima me še, če veste mogoče, kaj jih povzroča oz. kako preprečiti njihov nastanek.

LP,
Kate

Pozdrav!

nagnjenost k pojavu teh sprememb se deduje, tako da ne morete vplivati na to, da nebi nastajala nova znamenja te vrste, lahko jih le odpravljamo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close