Rdeče srbeče lise na koži
V zadnjem letu se mi občasno pojavljajo srbeči izpuščaji na koži, najprej le pod dojkami , nato zopet po podlakteh, po bokih. Včasih so podobni koprivnici. V lekarni so mi svetovali Bepanthen mazilo, potem je bilo še hujše. Zdravnik mi je predpisal mazilo, ki je vsebovalo kortikosteroide, vendar mi je svetoval, naj ga ne uporabljam preveč. Včasih je pomagalo, vedno pa tudi ne. Tudi v lekarni so mi svetovali, naj mazil s kortikosteroidi ne uporabljam prepogosto. Vzroka ne morem odkriti, izključila sem vse možne prehrambene izdelke, prav tako vso kozmetiko. Umivam se z milom za dojenčke z občutljivo kožo in uporabljam le kremo za vneto kožo pri dojenčkih. Krema včasih pomaga takoj, včasih šele po nekajkratni uporabi. Pred leti sem opravila alergijski test, kolikor se spomnim, so je pokazala reakcija le na kandido. Sicer sem alergična na Neomicin, Penicilin, Amoksiklav in Longacef, vendar teh antibiotikov ne jemljem.
Ali bi lahko bile zeliščne tablete Dida, ki jih občasno jemljem proti napenjanju vzrok za te težave?
In še nekaj, ali ima kdo izkušnje z mazilom ATOPICLAIR -opazila sem reklamo?
Tudi sam sem imel izpuščaje po nogah, bili so srbeči in vedno bolj moteči. Malo sem pogledal na internetne forume če ima kdo iste težave kot jaz. Po nekaj časa sem videl eno objavo za kremo CANESTEN. Nekaj časa po uporabi je res začelo delovati in izpuščaji so izginjali. Isto kremo zdaj uporabljam vedno ob kakršnikoli spremembi kože in vedno je zelo učinkovita-jo priporočam!