Rdeče spolovilo
Pozdravljeni!
Že nekaj dni se ubadamo s pleničnim izpuščajem, ki se je pri naši šestmesečnici pojavil prvič. Ampak, dobro, o tem je veliko napisanega. Nabavili bomo še praško pasto ali ribodermin (kaj vi svetujete?), ker Bebival zaenkrat ne pomaga. Bolj kot to, me skrbi rdeče spolovilo in sicer znotraj, v gubici med velikimi in malimi sramnimi ustnicami. Ali je to tudi plenični izpuščaj in ali naj ta predel prav tako namažem kot ritko? Zaenkrat ni znakov, da bi punčko kaj peklo ali bolelo, bi pa rada čimprej ublažila to rdečino.
Pa še nekaj me zanima – začenjajo se vroči dnevi, ali sem lahko s punčko zunaj v “nevarnih” urah (med 11h in 16h), če sva na dvorišču v senci dreves? Malo se nam bo tudi podrl ritem odhajanja spat, če bomo lahko na sprehodu šele zvečer, punčka pa hodi spat okrog 20h, ne bi pa rada cele dneve ždela v stanovanju.
Lep pozdrav in hvala za odgovor!
Pozdravljeni, Bubko,
morda gre ob pleničnem izpuščaju tudi za poselitev z glivicami, zato bi 4x dnevno mazali tudi s Canestenom, svetujem pa vam tudi cinkovo pasto (še bolje pa cinkovo olje 40%), ki bolje suši. Kožo nežno umijte s hladno vodo in nežno popivnajte, posušite pa s fenom. Nato namažite.
Med sramnimi ustnicami ne bi smelo biti glivic, če pa gre za ddlje trajajoč izpuščaj, je tudi to možno. Samo razprite in umijte, morda poskusite s Canesten kremo (če bi pokazala neugodje ob mazanju, potem ne mažite, morda peče).
V nevarnih urah ste seveda lahko v drevesni senci, to je odlično. Le lahko platneno pokrivalo naj ima vseeno.
Draga Tanč, imam dve vprašaji, ki se nanašata na to temo.
Ob nevarnih urah v senci je pokrivalo obvezno ali naj bo otrok brez njega, če vemo, da s tem preprečimo potenje?
Tudi pri moji hčerkici sem opazila rdečino v gubici med velikimi in malimi sramnimi ustnicami, vendar pleničnega izpuščaja nima. V tem primeru rdečina ne predstavlja nič ali je ne bi smelo biti?
LP in hvala za odgovor, Mety
Pozdravljeni, Mety,
če je otrok res v dobri senci in sonce ne sije na glavico, potem je lahko tudi brez pokrivala. Vedno pa, če gre na snoce.
Spolovilo umivajte morda s kamiličnimi ali kopelmi iz hrastovega lubja, če ne bo bolje, pa se pojdite raje pokazat.
Pozdravljeni,
Pri sinu starem 5 mesecov se je pred 14 dnevi naredila rdečina na lulčku oz. Na kožici. Rdečina je od vrha lulčka do mod. Cca pol milimetra velika crta. Ob vsaki menjavi plenice ga umijem pod tekočo vodo in dobro osušim. Vsaj dvakrat na dan ga imam na podlogi brez plenice. Najprej sem začela mazati z bepanten plus. Ni bilo izboljšanja ampak rdecina je bila vsaj gladka… Sedaj nekaj dni uporabljam sudocrem, ki se pa vidi da je kožico izsušil izboljšanja pa ni. Ta rdečina je sedaj hrapava, svetlo rdeca in tudi tezje to mazilo očistim. Minimalno se mu je sedaj pojavilo tudi na modih – dve rdečinici ki nista tako izraziti kot na lulčku. Zanima me kaj bi predlagali? Hvala vam za odgovor
Lp
Za izkjlučitev vnetja je potrben obisk pri zdravniku. Ob razširitvi zdravimo z antibiotikom sistemsko.,