Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Rdeče pike okrog prsnih bradavic

Rdeče pike okrog prsnih bradavic

Danes zjutraj sem opazila polno rdečih pikic okrog prsnih bradavic ( do 2 cm od kolobarja), ki so rahlo izbočene. Na eni dojki več kot na drugi. Ker imam 2 mesečnega sinka, ki se pridno doji, me skrbi, kaj bi to lahko bilo? Namazala sem se z Bepathenom, pa ni videti nič boljše – le še bolj rdeče.
Ima katera mamica kakšno idejo?

Lea

Vsako spremembo je predvsem potrebno videti.
Možna sta predvsem dva razloga: če te pikice hkrati še srbijo in ima rdečkasto- belkaste pikice v ustih morda tudi dojenček (ni pa nujno), gre jajverjetneje za okužbo z glivico Candido Albicans. Pomaga Dactarin oralni gel za dojenčka in Dactarin mazilo za mamico. Oboje lahko predpiše pediater ali pa izbrani zdravnik, ki morata videti spremembe.
Zaradi močnega sesanja otroka včasih pride do poškodbe prsne bradavice in nanstanka točkastih krvavitev (vendar so v tem primeru spremembe običajno enostranske in se seveda ne širijo).
Pozdrav!
Nina

Mislim, da je to vnetje kolobarja bradavice. Pri meni se je tako zacelo, nadaljevalo pa z ragadami. Bepanten so mi LLL odsvetovale, ker kao ni dober za dojencka. Bradavice imej cimvec na zraku in malo potrpi pri dojenju. Kmalu mine. Lp

New Report

Close