Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdeče pike kot posledica stresa?

rdeče pike kot posledica stresa?

Pozdravljeni!

Veliko sem prebrala o srbeči koži, vendar imam kljub temu eno vprašanje. Na koži se mi je pred mesecem dni pojavila srbečica. Sprva nanjo nisem bila veliko pozorna, saj me koža pozimi veliko krat rahlo srbi zaradi suhega in toplega zraka v stanovanju. Zato sem do sedaj problem reševala tako, da sem kožo namazala s kremo za telo zjutraj in zvečer in je pomagalo.
Letos pa je stvar drugačna. Na omenjenih delih kože (dekolte, trebuh, roke) so se mi pred mesecem dni pojavile majhne rdeče pike, ki neznosno srbijo in zato se spraskam. Sicer ne do krvi. Včasih je srbenje tako močno, da se praskam v spanju. Nevzdržno je.

Seveda nameravam obiskati osebno zdravnico, a kljub temu, bi lahko povedali kaj bi lahko povzročilo te pike. Drugače skrbim redno za higieno, mehčalca in pralnega praška nismo menjali, na nobeno hrano (zaenkrat) nisem alergična.

Še najpomembnejše vprašanje: ALi je možno, da so pike posledica stresa in napetosti? Sem psihično obremenjena in za mano je stresno leto.

Prosim, če mi odgovorite.

Pozdrav!

Seveda se lahko na koži odražajo posledice dogajanja, ki ga navajate, vendar je to težko dokazati.

Verjetno vam bo že osebna zdravnica lahko pomagala.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Zdravo!

Tudi jaz imam podobni problem. Pred kakimi 3 tedni so se tudi meni po trebubu začele pojavljati drobne rdeče pikice, iz katerih je zaradi čohanja nastal kar večji rdeči flek. Vsako jutro opazim novo pikico, ki srbi kot da bi pičil komar. Do zdaj nisem bila alergična na nobeno hrano zato se prav sprašujem kaj se dogaja z mano. Je pa tudi za mano zelo stresno obdobje,saj sem pred 2 mesecema zamenjala službo.
Ravno jutri grem k zdravniku.

Lp
Maja

New Report

Close