Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija RDEČE OČKE- ALERGIJA NA CVETNI PRAH?!

RDEČE OČKE- ALERGIJA NA CVETNI PRAH?!

Naša punčka ima že 5 dni rdeče in solzne oči, brez gnoja. Zdravnica pravi, da gre najverjetneje za alergijo na cvetni prah. Dobili smo kaplijice in sirup in navodila, naj se sprehajamo samo po tem , ko je deževalo in tudi stanovanje naj zračimo taktrat. Ne znam si predstavljati tako zreduciranih sprehodov, kaj šele zračenja.
Kako ravnate mamice, ki imate podobno izkušnjo? Katera sredstva so vam predpisali zdravniki? Kako s sprehodi?

Vnaprej hvala za vaše odgovore

Glede na to, da sedaj cvetejo trave (lahko je pa kaj drugega), predlagam, da se sprehajate po že pokošenih površinah – velja za širšo okolico. Drugače pa zjutraj in po dežju. Saj vam vreme gre trenutno kar na roke. Jupi. Pa seveda gozdovi pridejo v poštev.
Če bodo očke pekle preveč, sprehodi in zunanje aktivnosti sigurno ne bodo prijetne. Čez štirinajst dni bo pokošenih že veliko površin in bo bolje.

Pozdravljeni!
Tudi naš pikec (star leto in pol) ima rdeče oči. Zdi se mi, da se je začelo pred 14 dnevi v Grčiji na dopustu. Najprej smo pri zdravniku dobili Bivacyn, češ da gre za vnetje. Ker izboljšanja ni bilo, sem ga danes zjutraj peljala še enkrat. Po mojem mnenju gre za reakcijo na nekaj, ker si oči skoz menca (se pravi, da ga srbi), sledijo rdeče očke in nekako sem sklepala na alergijo. Dobila sem Livostin in srčno upam, da bo pomagalo.
Razmišljam, da bi ga peljala na magnetno resonanco. Imate mogoče kakšno izkušnjo s tem? Lahko to reši alergijo, ki se mu pozna na očeh?

Lp. Nataša

New Report

Close