Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdeče lise po mozoljih

rdeče lise po mozoljih

Pozdravljeni,

prosim za vaš nasvet. Poleti so se mi po začetku uporabe, očitno neprave, kozmetike, ki je obljubljana zoženje por…….začeli pojavljati veliki, boleči, podkožni mozolji, nekateri so bili celo bolj podobni turom. Naj omenim, da se mi je prej tu pa tam pojavil kak mozoljček. No odšla sem do zdravnice, ki mi je predpisala Skinoren, reakcija je bila še hujša, zato smo po 2 mesecih zadevo ukinile, ter poskusile s Diane, vso ostalo kozmetiko in kreme sem ukinila. Po mesecu in pol je stanje veliko boljše, le tu pa tam se mi pojavi manjši mozočjček, na žalost pa so mi na obrazu ostale rdečice. Metdem ko je en del obraza posut s rdečo – vijolčnimi fleki od mozoljev (cca 20-30, vmes se vidi zdrava koža), drug del obraza prekriva rdeč flek v velikosti cca 3-4 cm.

Zavedam se, da koža potrebuje nekaj časa, da se pozdravi. Zanima pa me, če lahko s kakšno kremo, …..pospešim zdravljenem. Po tako neugodni reakciji na kozmetiko in kreme, si skoraj več ne upam dati kaj na obraz. Kaj mi svetujete, lahko uporabim karkoli, kar je v prosti prodaji oziroma brez recepta, ali je bolje, da obiščem dermatologa.

POzdrav!

Učinek Diane se bo še topnjeval, stanje bo boljše.
Kar se tiče brazgotin, pa nebi priporočal v tej fazi kakšnega poseganja, sčasoma se bo stanje dobro umirilo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close