Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Rdeča sluznica

Rdeča sluznica

Pozdravljeni!
Zanima me še vaše mnenje, ker se mi stvari že zdijo nore. Imam težave z rdečo/suho sluznico, G(nadomestna, saj je moja na porodniški) mi že od lanskega maja v karton piše to, ukrepa se pa nič. Naj povem da imam pekoče spolne odnose, po njem sem “natečena” (ker se zdi da stvari gredo na suho ne glede na lubrikant, željo, saj je že začetek boleč) in odnos naslednji dan ponovit ne morem, ker se mi vse more pomiriti in to traja 3 dni, torej pogosti spolni odnosi niti ne morejo biti.
G mi je govorila da je lahko od neustreznega spodnjega perila, preveč sladkorja, direktnega izpiranja, intimnega mila, agresivnih tuširnih gelov, stresa. Naj povem da uporabljam otroški gel, intimnega mila ne, če ga že imam 95% iz naravnih sestavin pa še to 1x mesečno, imam 95% bombažno perilo, izpiranja ni, bombažni vložki, zaradi obsežnega belega toka si perilo preoblačim večkrat dnevno, sladkarije jem glede na nihanje želja, stresu se pa težko izognem(če bi bila to tako velika težava bi imela vsaj po mojem mnenju probleme vsaka 3 ženska). Nazadnje ko sem bila na pregledu me je čudno gledala in vprašala če mi svečke ne pomagajo ki mi jih piše in imela hladen odnos (porabila sem že 2-3 škatle vagisana, daktarin globule ter vaginalne tablete, ki sem jih vstavljala z silo ter bolečino, po njih pa je spolni odnos bil enak če teh tabletk ne bi uporabljala)
Jemljem pa KT belara dobro leto, zanima me, ali bi lahko bile tabletke tisti faktor ki mi draži sluznico, jo izsušuje in dela boleč odnos?

Za odgovore se vam zahvaljujem, ter lep večer 🙂

Pozdravljeni!

Pri nekaterih ženskah KT res povzročajo suho nožnico. Predlagam lahko izdatno uporabo lubrikanta (če ne uporabljate kondoma iz lateksa je lahko tudi tak, ki ni na vodni osnovi, se dlje obdrži). Lahko poskusite s prenehanjem uporabe KT ali pa z zamenjavo KT, morebiti takšnimi z še bolj poudarjeno estrogensko komponento (Stediril-M) ali pa v končni fazi maternični vložek (Jaydess, Kyleena). Po odnosih pa uporaba negovalnih mazil za spolovilo (Cicatridina, ognjičeva mast itd.)

Matjaž

Težava je v tem, da kondom ali ne, je vseeno, ker me odnos peče/boli. Lubrikant pa če tudi uporabim je dobro le nekaj minut in ponovno moram nanesti in takrat me lubrikant že peče v spolovilu.
Torej je najboljša rešitev druge KT, saj imam PCOS in se mi nenehno delajo ciste.
Hvala za odgovor

Pa se je suhost nožnice pojavila po začetku uporabe KT? Koliko pa ste mladi, če smem vprašati? Ste imeli zaradi PCOS kakšne težave in jih sedaj zaradi uporabe KT nimate več?

Matjaž

Težave so se začele z menstruacijo na vsakih 2 tedna, takrat so mi postavili diagnozo,zaradi tega sem dobila KT, saj imam na enem jajčniku do 10 nerazvitih cist. Na jajčniku se mi je pojavila velika cista, ki je po besedah gineloginje ovirala odtegnitveno krvavitev med premorom pri KT. Enkrat sem krvavela tudi med odnosom, takrat je bil odgovor G, da se je najverjetneje delalo vnetje(z katerim sem imela veliko težav, zdaj je 2 mesca mir).
Ne spomnim se od kdaj imam tako obilen beli tok(pravijo da takrat nožnica ni suha, ampak ob vsakem pregledu pa je zelo razdražena), za suhost nožnice pa ne morem nič trditi, saj sem malo pred začetkom KT imela prve odnose. Da se pa težave z bolečimi odnosi ne poležejo niti po letu dni in da G ne naredi nič, me pa jezi in je moteče.

Jaz osebno bi s KT prenehal za kak mesec ali dva, da se vidi, ali imajo KT kakšen vpliv na suhost. Če so vnetja glivična in se vlečejo in ponavljajo, potem bi lahko uporabili tudi antimikotike per os, torej tablete proti glivicam, običajno se da flukonazol 150 mg 1x teden za vsaj 4 tedne. Lahko poskusite z vaginaletami za obnovo in vzdrževanje vaginalne flore.

Matjaž

New Report

Close