Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo RDEČA RITKA – pomoč prosim

RDEČA RITKA – pomoč prosim

Že včeraj zvečer sem opazila, da ima moja 10-mesečna hčerka rdečko ritko (včeraj še ni bila tako zelo rdeča, pa tudi danes dopoldne ne). Malo prej pa sem jo spet previjala in sem opazila, da ima zelo rdečo in opazila sem tudi rdeče pikice (kot mozoljčke). Kaj bi to lahko bilo? Mogoče sor? Kaj lahko naredim? Hvala za vsak nasvet. Lp.

Pozdravljena!

Če s sorom mislite glivično prizadetost kože, bi se po opisanem strinjala z Vami. Prvi ukrep je zračenje in ustrezno mazilo, ko je plenička na riti. Ustrezno mazilo dobite na recept, zato je potrebno obiskati pediatra.
Če se težave ponavljajo, je priporočeno razmisliti o zamenjavi proizvajalca plenic za enkratno uporabo. Zračenje, s čimer mislim nekoliko daljšo razvitost, da se koža temeljito osuši, je vzporedni ukrep.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

bepantol krema-roza.

praska pasta
kanesten mazilo

Poskusi jo za nekaj ur na dan poviti v bombaž! V bombažni plenički koža diha in ni izpostavljena višji temperaturi, niti gelu, ki tudi draži kožo.

že nekajkrat smo naši dve ritki rešili samo z bebival kremo – mariborske lekarne, dobiš samo v lekarni murgle – kadar je šlo za pravi plenični izpuščaj, v primeru glivic pa le do pediatra da potrdi in ti da canesten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close