Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rdeca ritka

Rdeca ritka

Pozdravljeni,

na Vas se obracam z problemom, s katerim Se ubadamo ze skoraj tri tedne. Moj otrok je star eno leto in ima zelo rdeco ritko. Z nicemer mu je ne morem pozdraviti. Njegova zdravnica je rekla, da naj mazemo s Canestenom, da so to glivice. A tudi ta krema nic ne pomaga. Se mi zdi, da ima vedno bolj, in to cez celo ritko oz vse kjer nosi plenicko, vse po hrbtu gor. Bi poslala sliko kam, ce lahko, da bi videli, in mi lazje svetovali s cim naj mazem.
Ze vnaprej hvala za odgovor.

Če gre za vnetje kože pod plenico, običajno svetuje mazanje s protiglivičnimi kremami (saj se v toplem in vlažnem okolju pod plenico pogosto glivice razširijo) in uporabo olj ali mazil, ki dobro sušijo (cinkovo olje, praška pasta). Če se vnetje širi oz. se ne pozdravi, lahko pri utemeljenem sumu na glivice uporabimo tudi protiglivično zdravilo v obliki sirupa oz. napotimo k dermatolgu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close