Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rdeca ritka

Rdeca ritka

Pozdravljeni!
Sin 4 leta ima ze priblizno en teden rdeco ritko.Nic ne jamra,da bi ga srbelo ali bolelo,samo rdeca je okoli anusa zraven pa je tu pa tam kaksna rdeca pikica.Kaj bi lahko to bilo in s cim bi to pozdravili? Vedno,ko se je to pojavilo (ker ni prvic) smo tezavo resili z bepanten kremo zdaj pa noce in noce izginat.Naj povem se,da imajo v vrtcu gliste,mi se cakakmo na izvid…ali je mozno,da bi to imel zaradi podancic?
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem.
Tina

Gliste opazimo najbolj takrat, ko otroka srbi ritka (zvečer in ponoči). Ko razpremo ritnici, posvetimo v anus in videli bomo male, bele, migotajoče gliste. Razen celofanskega brisa zjutraj, na neumito ritko, so druge preiskave blata na gliste nepotrebne oz. nespecifične in niso potrebne.
Če se otrok z glistami močno praska, lahko rani kožo okoli anusa. Pogosto je tudi streptokokno vnetje perianalnega področja, v tem primeru imajo pekoče bolečine pri kakanju.
Sicer svetujemo umivanje po kakanju, osušiti in mazati z negovalnim mazilom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close