Najdi forum

Ali sok rdeče pese pomaga pri slabokrvnosti?

Ravno včeraj je bila oddaja na tv, kako pripraviti sok iz rdeče pese.
Soka naj ne bi uživali več kot pol litra na dan, za odrasle osebe in ne več kot dva meseca.
sok rdeče pese pomaga pri slabokrvnosti, prav tako pri rakavih obolenjih, itd.

lahko prebereš še moj komentar spodaj pod temo Razstrupljanje, o rdeči pesi!
lp

Žal oddaje nisem videla, zato te prosim, če nam lahko napišeš, kako so ga pripravili.
Hvala!

Rdečo peso olupiš, surovo, daš v sokovnik in dobiš sok.
Lahko mu dodaš žlico medu in malo vode ter malo jabolčnega kisa, po možnosti domačega, da sok “razredčiš”, ker je zelo močan.

Iz 1 kg pese dobiš približno pol litra soka.
Pol litra na dan naj bi zadostovalo za odraslo osebo, vendar soka ne smeš piti več kot dva meseca, zakaj ne več, to niso povedali….
Sok rdeče pese je zelo zdrav, razstruplja strupene snovi v telesu, izboljša se kri, pomaga tudi pri rakavih obolenjih….
Je zelo dober, če ne celo najboljši antioksidant.

Kakor sem jaz razumela, se sicer lahko pije tudi dalj časa, vendar ne v takih količinah – dva meseca se pije samo v tem primeru, če res piješ pol litra na dan, to pa se svetuje predvsem pri kakih hujših boleznih itd., sicer pa ni potrebe po taki količini. Tako da manj ga lahko piješ tudi dalj časa (npr. po 1-2 dcl na dan…) ali pa da kar poješ vsak dan malo surove pese.

Jaz sem si ga ravno včeraj kupila v Tušu, 100% sok (75 ml) stane nekaj čez 200 sit, tako da sploh ni tako drag, je pa z dodatkom medu (dobi se pa tudi brez medu, imeli so ene tri vrste).

lp

Sok pripravim v v sokovniku ( Power Juicer ), dodam še malo limone ….krasna varianta za čiščenje…samo ne ustraši se….lulaš in kakaš rdeče:)))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Ali ima rdeča pesa,ki jo lahko kupiš v vseh marketih,
enak zdravilen učinek kot sveže iztisnjena in pripravljena?

Sok rdeče pese 1dl na dan je super za zbijat vročino, sploh pri otrocih. (Ne pri dojenčkih)

New Report

Close