Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdeč krog

rdeč krog

Pozdravljeni!

Moja 21 m punčka ima na levi sramni ustnici že od konca avgusta rdeč krog in pordelo kožo presredka in okrog anusa. Ta krog ima včasih kot nekakšne bele lise. Sistematično smo mazali s Canestenom, Lamisilom, Daktarinom, poskusili smo z ribjim mazilom, praško pasto, Bepanthen mazilom, kopelmi v hrastovem lubju (v kamilicah jo že tako redno kopamo) – vse brez uspeha. Ko sem mazala z Betrion mazilom, je po dveh dneh malo zbledelo, potem pa se je spet pojavilo, tako da sem po enem tednu prenehala. Zamenjali smo tudi plenice. Umivamo pa jo z vato in vodo.
Ko smo bilo prvič pri dermatologu, je rekla, da je to alergija, predpisala dieto brez jajc, oreškov, mesa, razen belega, rib, jagod… in predpisala 30% Advantan v Belobazi in mazilo z vodo in eucerolom. Kortikosteroid je prijel, da je zbledelo – izginilo ni, vendar ko sem prenehala mazati, se je spet pojavilo. Ob kontroli je rekla, da je to alergija na blato in urin in rekla, naj kupim Mustela barierno kremo, da pa s kortikosteroido ni več treba mazati. Pediatrinja je rekla, naj se ne sekiram in da ni nič resnega.
Ampak mene skrbi, saj se je sedaj enak rdeč flek pojavil tudi pri mlajši hčerki – 5m, samo da je manjši – premer pol cm.
Kaj naj naredim? Ali se da na kakšen način določiti vzrok rdečine? Diagnoza alergija se mi zdi tako za lase privlečena.
Oprostite, ker sem bila malo dolga in hvala za vaš trud.

Pozdrav!

Kaj vse je lahko to_ glivice, bakterisjko vnetje, atopični dermatitis, psoriaza…..

nemogoče je svetovati , na da bi videl spremembe.

Če je Betrion pomagal, bi sklepal na bakterijsko okužbo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close