Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rdec jezicek

Rdec jezicek

Pri nasi pet mesecni puncki sem opazila par dni nazaj da ima jezicek zelo rdec kot da bi bil vnet….sicer je normalno in se se vedno dojiva…en teden nazaj smo postopoma zacele uvajati kuhan jabolcek in sedaj dva dni jemo kuhano hrusko…zanima me ce je mozno da ima nasa puncka rdec jezicek od hrane?Imamo pa tudi probleme z zaprostjo…veliko se napenja in ne more kakati…ali je mozno da zaradi hruske?Imam pa se eno vprasanje…namrec nasa puncka ze od kar se je rodila kaka podobno driski…in tudi sedaj ko uvajamo hrano je isto…ali je to normalno?Kdaj se pojavi bolj trdo kakanje?

Hvala za odgovor in lep pozdrav…

Pozdravljeni, Nann,
verjetno bo držalo, da je ob prehodu na mešano hrano tudi jeziček drugačne barve, sedaj, ko je v stiku s sadnimi kislinami in drugimi snovmi v hrani. Pod pogojem, da je deklica sicer zdrava (kaj mislim? npr. pri škrlatinki je rdeč, malinast jezik eden od značilnih znakov, ampak samo eden in to ne ravno pomemben, tako da samo z enim znakom ni nič).

Tudi pri odvajanju blata bodo sedaj velike spremembe. Do sedaj zlato rumeno, mehko blato, se bo sedaj spremenilo. Začela bo odvajati bolj formirano blato, tudi zaprtost, ki jo sedaj opazujete, je odraz prehoda na mešano hrano. Kajti, kakamo tisto, kar jemo. Hruške napenjajo, da pa bi samo od hruške postala čisto zaprta, ni ravno verjetno. zapira tudi korenček, postana jabolka. Če je dobila npr. v nekaj dneh tako hrano, ki zapoira, potem je kar normalno, da ni kakala. Nič se sekirat, vse je OK.

Uspešno prehajanje na gosto hrano vam želim, če pa punči 4-5 dni ne bo kakala, pa še kaj pišite.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close