Razvojna da ali ne
Pozdravljeni!
Sem mamica 8,5 mesečne deklice, ki je bila rojena 4 tedne prezgodaj (se je štela še kot nedonošenček). Ob rojstvu je bilo sicer vse bp, težave je imela le pri dojenju, ker je imela šibek sesalni refleks. V prvih mesecih sem opažala, da zateguje glavico nazaj. Sicer zategovanje ni bilo zelo močno, verjetno ne bi bila pozorna, če ne bi z njenima bratcema dvojčkoma hodila v razvojno ambulanto in na fizioterapije (sta bila tudi nedonošena). Sedaj je že začela puzat, moti pa me, ker se v sedeč položaj dviguje naravnost iz položaja, ko je na vseh štirih v sedeč položaj. Posledično tudi sedi tako, da se vsede med noge in ima nogici po žabje ob straneh. Zanima me ali bi vi takega otroka poslali v razvojno ambulanto na pregled? Naša pediatrinja zelo nerada napoti naprej. Meni moj občutek pravi, da tako ni v redu, vendar nisem strokovnjak.
Za vaš odgovor se že vnaprej zahvaljujem!
N razumem povsem, kako se poseda. Ali se iz 4 nožnega položaja preko boka usede? Ker je opis pogosto možno razlagati na več načinov, morda posnemite in pošljite na ZS.
poskusite poslikati tisti del, ko se iz 4 nožnega poloćaja dviga v navpični, kot to opisujete in del, ko se poseda. Slike boste lahko pripeli.