Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT razvoj ledvic v nosečnosti

razvoj ledvic v nosečnosti

Spoštovani!

Ne vem, če sem se obrnila na pravi naslov. Zanima me, kdaj točno v nosečnosti se začnejo razvijati ledvice in kdaj se njihov glavni razvoj konča?
Oba otroka imata (oz. sta imela, ker sta bila operirana) ledvični refluks, za katerega vem, da je deden. Poleg tega ima mlajši eno ledvico nerazvito, drugo pa slabše razvito (insuff.renalis chr. incip., Dysplasia et afunkcio renis dex…), kar naj bi eventuelno povzročil kakšen virus ali kaj drugega v času nosečnosti. Ker si z možem želiva še kakšnega otroka, me zanima, kdaj točno, je za ledvice kritičen čas (o kakšni preventivi se najbrž ne da govoriti). Po dosedanjih pogovorih z različnimi strokovnjaki, ki obravnavajo mlajšega otroka, se naj kaj takekga ne bi ponovilo, a me zaradi boljšega občutka to vseeno zanima.
Če mi lahko posredujete še kakšo literaturo ali internet naslov bom prav tako vesela. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Irena

Pozdravljeni!

Glavni razvoj ledvic se konča v prvem trimesečju nosečnosti, dokončen razvoj ledvice pa poteka do konca nosečnosti.
Ker zdravniki, ki zdravijo vašega otroka najbolj poznajonjegovo bolezen vam bodo oni najlažje priporočili literaturo oziroma internetne naslove v zvezi s tem.
O tem kakšna je verjetnost, da bi se prirojena nepravilnostl ev. ponovila pri naslednjem otroku pa ne morem presoditi ničesar. Takšno mnenje mora biti osnovano na natančni klinični sliki, na slikovni in ev. tudi histološki diagnostiki organa, ki je prizadet.

LP

New Report

Close