Razveza,ali razdelitev premoženja?
Pozdravljeni,
nanašam se na že postavljeno vprašanje z dne 3.08.2002,z temo (prazno),v zvezi z
možem,ki je toliko brezbrižen,da MI bo zapravil še moj del premoženja.Vi ki selekcionirate vprašanja in jih posredujete v forumu za dr Rejca,ga probajte združiti v eno.Končati pisanja nisem mogla,ker sem bila hudo onemogočena.
Nadaljujem…
Stara sem 50 let in poročena 29 let in resnično mi verjemite,da mi ni vseeno,a kadar se ti začnejo dogajati take stvari,da nimaš veče materialne sigurnosti,se pa vse konča.Tudi drugače se z možem ne razumeva(stalni konflikti).Vem,da “začeti z nova” bo izredno težko,saj mi bodo leta delala hude probleme glede nove zaposlitve.
Zanima me,ali kljub ločitvi in razdelitvi premoženja, upniki,ki si jih je on nakopal,
ne bodo preganjali za moj del.Stanovanje je skupno,poslovni prostor tudi,tov. vozila pa samo na njegovo ime.
Res sem v hudi stiski,a drugače ne vem kako naj si pomagam.Razmišljam prav?
Prosim za odgovor,hvala Sonja
Spoštovana Sonja,
vprašanje je za pravnika, vendar je po logiki jasno, da bodo moževi upniki lahko terjali svoj delež iz tistega dela skupnega premoženja, do katerega je oz bi bil upravičen mož.Svetujem vam, da se pozanimate pri advokatu o svojih pravicah do vzdrževalnine po razvezi, ( če doslej niste bili zaposleni).Ves postopek bo terjal dosti čustvene stabilnosti,če vam jo bo zmanjkovalo,ne bo odveč tudi obisk pri psihiatru.Vseh podrobnosti, navodil in končno tudi ev .fartmakoterapije namreč ni mogoče spraviti v okvire tega foruma.