Najdi forum

Razveza in otrok

Spoštovani!
Pred dobrim mesecem dni sem začela novo razmerje z drugim parnterjem. Iz prejšnjega partnerskega odnosa imam dva otroka, starosti skoraj 3 leta in pa še ne 1 leto. Mlajši otrok seveda še ni čutil sprememb glede “razveze”, je pa zato moj starejši otrok. Kakšna dva do tri tedne se je vedel precej agresivno do mlajšega otroka, tako, da jo je ščipal, grizel, cukal… No, potem sem ga dala v vrtec in stvari so se pomirile. Rad je v vrtcu, ne joka, tudi nikoli ne reče, da v vrtec ne bi šel. Predvidevam, da mu je všeč, da se v vrtcu zaigra z drugimi otroci. Tudi z bivšim partnerjem ima redne stike in nikoli ne joka, da ne bi šel k njemu.
Težave so se začele sedaj z lulanjem. Že kakšne pol leta lula na kahlico, sedaj pa noče več. Gre do kahlice, si da hlačke dol, vendar se kar polula. Ne vsede se na kahlico, tako da lula zraven kahlice. Pove, da mora lulat, da bo šel sam… vendar samo včasih, če sem jaz zraven, lula v kahlico, drugače pa ne (tudi v vrtcu se je sedaj to prvič zgodilo). To sedaj traja par dni, zato res upam, da je prehodne narave. Rada bi razumela, kaj se z njim dogaja, zato bi bila vesela vsakršnega komentarja. In predvsem, koliko časa bo potrebno, da se bo situacija glede novega načina življenja umirila? Naj še dodam, da se res trudimo, da bi z njim ravnali previdno, in mu, mislim vsaj, poklanjamo kar dobršen del časa in pozornosti, pač v skladu z zmožnostmi. Tukaj vam moram še dodati, da se sprašujem, ali ni mogoče povod moj odhod v službo (za polovičen delovni čas) – tudi zaradi tega sem ga dala v vrtec.

Hvala za odgovor.

Spoštovana Comp,
otroks voje nezadovoljstvo izraža na način,ki ga je sposoben.Ker ne zmore svojega protesta in nestrinjanja izraziti z besedammi to stori na telesnem nivoju, največkrat sta to urinski ali prebavni trakt.Pomembno je, da čuti, da je ljubljen in na je varen,pa bo tudi takšne proteste sčasoma opustil.

New Report

Close