Najdi forum

Jezen sem sam nase. Poleg sebe imam v redu partnerko s katero imava normalen odnos, ampak v mislih in srcu je še vedno ona, moja bivša. Tako vznemirljiva, energična, ko sva se imela lepo sva se res imela lepo. Imava tudi otroka. Zdi se mi, da jo nikoli ne bom prebolel, da je ona tista pika na i, ki da življenju večji smisel. Samo kaj narediti, ponovna veza z njo bi bila težka, sploh ko sva že toliko časa narazen, verjetno bi se pokazale zamere ker nobena pogreta juha ni dobra. Ampak brez nje je pa življenje nepopolno, vedno mi bo manjkala. Naj se odločim za razum in ne čutim nikoli več kar sem, ali za srce in čutim nepopisno srečo ampak se tudi  spopadam z borbami?

tukaj ne gre za borbo med razumom in srcem, ampak za borbo med nepredelanimi travmami in normalnim življenjem. Eni ima iz nekih vzrokov radi dramo in niste srečni , dokler nekdo ne taca po vas. to je sicer vaša izbira, ampak res je škoda otrok, ki morajo v teh nedoj……. dramah živeti in pobirajo take slabe vzorce.

Z njo imata tudi otroka in vleče te k njej. Bodi iskren do sebe in vseh, tudi tvoje sedanje partnerke. Če si tvoja sedanja partnerka želi dobre veze, bi bilo dobro, da vzameta odmor za določen čas in tačas ti začneš komunikacijo z bivšo… brez da gresta v vezo. Če boš ti in bivša prosta za morebitno vezo, se lahko tekom druženj hitro pokaže ali bi še šlo skupaj in ali lahko ob njej sprejmeš, da sedanji partnerki daš blagoslov s kom drugim in ima tako tvoja sedanja partnerka možnost za vezo z nekom, ki jo bo občudoval in ljubil, ti pa ohraniš družino in otroku nudiš prisotnost obeh staršev. Težje pa se mi zdi, da bi kar tako sprejemal odločitve s katero boš, ker lahko vse skupaj pade v vodo. S sedanjo partnerko tako ali tako ne gre (morda na splošno ne, ker te vleče k bivši, morda le zato ne, ker si z bivšo še nisi razčistil), za staro vezo pa se ne ve, če bi lahko sploh obstajala na zdravih temeljih. Če je tvoja sedanja partnerka dovolj močna in če se ima dovolj rada, ti naj da možnost, da prideš do teh odgovorov. Saj na koncu koncev obstaja tudi možnost, da bi spoznal, da z nekdanjo partnerko nikakor ne bo moglo iti dobro naprej skupaj, ampak le ločeno. V obzir vzemi tudi to, da tvojo razdvojenost čuti tudi tvoja nekdanja partnerka in lahko da je tako v tvoji prisotnosti še bolj motivirana biti živahna, popolna, všečna…ko pa bi bila skupaj, pa bi bila bolj običajna. Razen če je v svoji običajnosti toliko bolj zate prava, potem pa si že bližje odgovoru. Vse skupaj bi za sedanjo partnerko znalo biti pretežko za razumeti, a ji poskusi razložiti iz tega vidika, da si včasih določeni ljudje po razhodu, četudi ni otrok, še leta in leta ne razčistijo pri sebi in da nad čutenji imamo bolj malo vpliva. Vidva imata pa skupaj še otroka, ki vaju povezuje in tudi otrok si želi, da bi bila skupaj. Vse to ustvarja klimo, znotraj katere lahko zagotoviš dober nov odnos novi partnerki le, če ti bo dala možnost, da si odgovoriš na te dvome in vprašanja. Sedaj te tako ali tako nima v polnosti, po taki opciji pa ali te bo dobila ali pa bo dobila svobodo, da si najde drugega, bolj pravega zase, če se izkaže da vama morda ni namenjeno.

New Report

Close