Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija razpršila – osvežilci zraka

razpršila – osvežilci zraka

Kje naj začnem?
Že 4-5 let imam probleme ko mi zatekajo oči in občasno imam rdečo kožo po obrazu, včasih pa kar cel obraz zatečen. Bila sem že povsod, zdravnik, pregled oči, osnovni alergološki test…in nič! Opazila sem, da se mi to dogaja samo v službi. Trenutno imam že 2 meseca ekcem po obrazu. Čez vikend je boljše, ko pridem v službo se mi poslabša.

Končno ugotovim kaj to je. Zraven moje pisarne so WCji v katerih imamo električne + 2-3 navadne osvežilce zraka (vsak WC)! Ti električni osvežilci sprostijo vsake pol ure v zrak (prostor velik cca 3-4m2) 3400 delcev kemikalij. Zračenja nimamo nobenega, če je slabo vreme oken sploh ne odpiramo. Moj problem je najhujši v začetku tedna (ko so ti prostori zaprti 2 dni osvežilci pa delujejo non-stop). Koncentracija teh strupov v zraku je zelo visoka. Že kakšno leto opažam, da me bolijo pljuča. Občasno imam v službi slabosti, glavobole, boli me želodec. Prosila sem, da se ta razpršila odstranijo pa so zaenkrat odstranili le enega električnega iz Ž WC. Moji problemi pa ostajajo.

Zanima me kaj lahko naredim, da se ta problem reši? Mi lahko zdravnik napiše kakšen dokument? Ali se da kako ugotoviti kakšna je koncentracija zastrupitve organizma? Help!

Hvala.

Si se poskusila resno pogovoriti z odgovornimi?

Te dišave so resnično sama sintetika in so noro nevarne, še za zdravega, kaj šele za občutljivega človeka. Če že hočejo imeti dišeča stranišča naj nabavijo naravna eterična olja in jih nakapljajo na vato, to se pa potem lepo zavije v lično culico in obesi nekam. Diši, pa veliko manj možnosti je, da se bo pojavila kakšna alergična reakcija. Kaj pa vem, poskušaj se pogovort, mogoče bi lahko predlagala, da bi sama poskrbela za odišavljene WC-je. Ne vem, kakšno podjetje je to, ampak saj smo vsi ljudje, kaj ne.

A zdravniku si že povedala, da si odkrila vzrok svojih težav? Verjetno bi lahko napisal kakšno zadevo, da bi imela v rokah papir, oz. nasvet oz. napotek zdravnika, s katerim bi v lsužbi lahko podprla svoje želje.

Sicer pa zagotovo obstajajo kje na netu (mogoče so celo v tisti reviji Potroškiške zveze SLo ali nekaj takega pisali o tem) kakšni izsledki raziskav na to temo.

lp

New Report

Close