Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Ima eno zadevo, težavo ali pa stisko, katero ne znam rešiti sama, pa bi vas prosila za kakšno konkretno pomoč.
Stara sem 24 let. Moram reči, da sem nasplošno črnogleda, bolj pesimistična kot ne. Malce mi nagaja tudi psiha in sicer se zelo hitro razburim in razjezim. Vse vzamem za hudo. Sedaj se kake 14 dni udeležujem joge in moram reči, da je ta eksplozivnost kar minila, da sem boljše volje in nasplošno se ne obremenjujem več toliko kot sem se.
Težava pa je v tem, da vse preveč razmišljam o bolezni in o smrti. Vedno ko me kaj boli, imam namreč kar nekaj težav, tečem v zdravstveni priročnik pogledati kaj bi to bilo in sem vsa trda od strahu. Vse več je znancev in someščanov katere prizadenejo hude bolezni in ker ne poznamo ravno čarobnega ščita pred tem me vedno zelo skrbi. Zadnje dni pa se mi dogaja, da mi po glavi rojijo stvari, ki se vrtijo okoli smrti. Res je,da je to bolj opazno odkar je umrla fantova babica. Moje laično mnenje pa je še, da se mi to dogaja, ker se bojim smrti in zato preveč razmišljam o njej. Mislim, da je prezgodaj, da bi razmišljala o tej zadevi, vendar se je nikakor ne morem otresti in je napoditi iz misli. Sploh, če gledam kakšen film in je tema o tem. Pri nas je sedaj že tako,da če je kakšen film z vsebino kot npr.je bil zadnjič ko je neka ženska bila na smrtni postelji in je iskala skrbnike za svoje otroke, pa je mami kaj hitro obrnila na drug program, da ne bom spet depresivna.

Opravičujem se za dolžino, vendar vam v peih besedah nisem mogla opisati svojega problema, čeprav še sedaj ne vem, če ste razumeli.
Torej, mi lahko kako pomagate? Mislite, da bo joga še kaj pozitivno pripomogla?

Lp, Bronhilda

Spoštovana Bronhilda,
joga vam bo pomagala toliko, kot obkladek pri zlomljeni nogi-sicer blaži, a ne zdravi.Poleg psihoterapevtskega usmerjanja: principi pozitivnega mišljenja,vedenske terapevtske naloge in socialno učenje ( najbolje v skupini), boste najverjetneje potrebovali tudi katerega izmed antidepresivov zadnje generacije ki bo vaše okrevanje bistveno pospešil.

New Report

Close