Razmišljam, da bi jo zapustil – premalo seksa
Imam problem, ki se mi zdi iz dneva v dan bolj pereč.
S punco sva skupaj dobre pol leta. Jaz pri tridesetih, ona par let mlajša.
Že kmalu, ko sva postala par, sva se preselila skupaj. Ker sva se oba zavedala, da z zvezo napredujeva precej hitro, poznala pa se še nisva najbolje, sva se veliko pogovarjala o tem, katere stvari so za koga pomembne in katere so tiste, preko katerih ne moreva. Moram priznati, da sem dokaj prilagodljiv in kljub temu, da je bilo njenih kriterijev za ˝furanje˝ zveze precej več, sem brez problema popustil, saj ni bilo nič takega, preko katerega nebi mogel iti.
Ena od njenih pomembnih stvari je bil tudi seks, saj naj bi pri vseh njenih bivših zvezah le tega manjkalo (ne po njeni želji). Super, sem si mislil. Tudi meni se zdi, da je spolnost pomemben del zveze.
Sedaj pa je mogoče na sporedu max. 1x-2x na teden (ali pa sploh ne).
To pa se meni osebno zdi precej manj, kot je ˝normalno˝ za nek par pri najinih letih in dokaj na začetku zveze.
V samem razmerju sicer nimava večjih težav ali pa se vsak malenkost prilagodi in jih rešiva. Tu pa nikakor ne prideva skupaj.
Ta stvar me vedno bolj moti. Še posebej zato, ker se jaz zanjo vedno potrudim, tudi, če mi takrat ravno ne paše najbolj. Ona pa nikoli.
Zanima me, ali je sploh možna kvalitetna zveza pri tako različni potrebi po spolnosti?
Vidim, da me ta stvar vedno bolj razžira in moti. Vedno, ko je prisotna slaba volja je razlog za to, ta problem.
Ima kdo podobne izkušnje?
Za enkrat ne razmišljam o tem in tudi nikoli nisem. Nimam in nikoli nisem imel namena varati. V zvezi se s tem daleč ne pride, sam pa tudi nisem več ravno najstnik, da bi punce menjal kot po tekočem traku.
Pripravljen sem se ustaliti in v prihodnosti ustvariti družino. Res pa je, da sem skeptičen, če to sploh lahko uspe, če me tako zelo moti.
Tebi se to zdi manj, kot pa je “NORMALNO” za nek par? Se pravi, da niso pomembne tvoje in njene želje, pač pa nek navidezno ustvarjen kriterij o tem, koliko je “normalno”? Razmisli malo o tem, kolko je to smiselno.
Pol leta je taka doba, da zaljubljenost enega lahko mine in četudi tega na glas ne prizna, se to odraža na mnogih področjih, tudi na spolnem. Poleg tega so si ljudje na tem področju lahko različni, kot noč in dan. Ena in druga skrajnost in vse vmes na tem področju, vse – je normalno. Pomembno je, da se dva ujemata in osrečujeta, da sta narejena in naravnana podbno ali enako, najsi jima OBEMA zadošča seks 2 x na teden ali pa 5 x na dan. Če so tu razhajanja, so znak neujemanja na tem področju, morda nesoglasij ali pa odsotnosti spolnega privlaka, lahko zaradi tega, ker je šla zaljubljenost…. pa pa, o kakšni pravi ljubezni po pol leta pa itak še ne moremo govoriti.
Ne glede na to, ali je njo minilo ali ne, če se ne ujemata na tem področju po pol leta, ko bi moralo še biti hudo vroče, je znak, da bo čez čas le še slabše. To je začetek konca.
Zadevo zaključi na lep način. Nisi poročen, kar je odlično! Naslednjič ne hiti v zveze in skupne projekte po pol leta…; počakaj leto, dve, tri, da izveš, pri čem si ti in ona. Če mine, pač mine in lahko greš dalje, če si prost.
Za premislek; zamisli si, da bi imel sedaj otroka na poti.. Potem bi bil sedaj v hudih težavah, se mi zdi. Tako pa… Zate ena lekcija več.
Lep pozdrav
marinec
Splnost je pika na i v odnosu, če ta ne štima je s celim odnosom nekaj narobe.
Očitno si / sta spregledala precej stvari in sedaj bi ti to urejal od repa proti glavi….mislim, da na ta način, da jo “prisiliš” v več seksa, ne bo šlo.