Najdi forum

S prijateljico se poznama približno dobro leto, vse super, se dobro razumema, hodima vsak drug teden na sprehode, že pred korona sma hodila v kino, pizzo ipd., med nama je tudi nekaj let razlike vendar vseeno mislim da bi lahko bila kaj več kot pa samo prijatelja. Zanima me če bi takšno temo odprl recimo na sprehodu npr. ”Zdaj se že en čas poznama, se ful dobro razumema in se mi zdi da bi lahko bila kaj več kot pa samo prijatelja :)”. Nočem točno citirati saj tudi ni smiselno imeti vseh besed v glavi zaradi treme itd. ampak ali je takšen način mogoče preveč gneričen oz otročji? Manjkajo mi le izkušnje ter včasih kanček poguma zato je včasih negotovost pri takšnih stvareh pogosta vendar to na koncu koncev nebo spremenilo čustev. Upam da tudi ni ”prepozno” po nekaj več kot enem letu glede na to da se dandanes ene stvari odvijajo zelo zelo hitro vendar kot sem že omenil, malo manjkajo izkušnje tako da bom za vsak odgovor ali predlog vesel 🙂

Niste navedli koliko sta stara? Saj tudi to igra neko vlogo, ce sta stara 15 ali sta stara 50.
Kakorkoli ze, pravis da se razumeta dobro in sta super prijatelja, morda si tudi ona zeli kaj vec pa ne upa prva naceti teme. Ponavadi, ce si zelimo z osebo, ki jo na novo spoznamo in se redno druzimo, to hitro preraste v kaj vec ali pa se hitro ustavi. Torej hodita na pice in v kino, in tega ne smatrata kot zmenek? Kako pa se ona vede? Si zeli resne zveze? Kaksne znake daje ko sta sama kje skupaj? Ji je nerodno ali morda se takoj izmakne ko se ji priblizas prevec? Gre za skupne prijatelje ali samo vidva kako sta se sploh spoznala? To vse je odvisno zato je tezko svetovati. Vendar definitivno je vredno poskusiti, ce si oseba, ki je kljub zavrnitvi pripravljeni pozret ego ter ostati samo dober prijatelj potem vprasanje ne skodi, no v vsakem primeru vec kot recti ne, ne more. Zivljenje je prekratko, da bi cakali. Zato mislim, da ko se ti bo zazdel trenutek pravi, ko bo kraj miren, da vaju noben ne zmoti, in ko se nikomur ne mudi, da vprasas preprosto. Lahko tudi na saljiv nacin, da samo malo potipas teren ali pa kar direktno pri cemer bos dobil tudi najbol konkreten odgovor npr. “ej, zdej pa se ze tko dolgo druzva, a mislis da bi midva lahko bla kj vec ? Fajna si mi, sem razmisljal da bi te mel za kaj vec kot frendico, kaj reces?…”… tako kot si napisal, taksne stvari ponavadi gredo hitreje, morda je pa tudi ona sramezljiva, ne vem. Bolje zvedeti zdaj, kot tavati, ce ni zainteresirana pac ni, si lahko vsaj mirno isces drugo. V vsakem primeru sporoci kako je slo, res me zanima :). Upam da sem kakorkoli pomagala in lp.

Stara 23 in 31. Ne skupaj sva vedno sproščena, nikoli se ni izmaknila, ter o tem nisma nikoli debatirala kar je morda ravno problem. Spoznala sma se na enem festivalu, ter se od takrat vecinokrat videvala sama, redkeje v druzbi. Sem pa tudi preprican da bi ostala prijatelja neglede na odgovor saj jse znama tudi odraslo pogovorit.

Vidva se kar družita. Kar mora prideti, bo prišlo, če bosta hitela ali ne.

New Report

Close