razložitev in pojasnilo
Dober dan!
Jaz sem imela smrt ploda in vzrok naj bi bil sidrom amnijske membrane upam da sem prav napisala ( oziroma z pojsteljico) in mene zanima kaj je to, in kako je glede naslednje nosečnosti ali ima kakšen vplin. Lepo bi vas prosila za razložitev pojma.
Splavila sem v 21 tednu nosečnosti (4.4.2003) imela sem že dve menstruaciji in me zania kdaj lahko ponovno zanosim.
Hvala za čas in odgovor ki si ga boste vzeli.
Lep pozdrav!
Amnion je mehur zgrajen pretežno iz elastičnega vezivnega tkiva v katerem plava plod. Zaradi delnih razpokov tega plodovega mehurja nastanejo snopi vezivnega tkiva, ki lahko v različnih smereh pregrajujo notranjost plodovega mehurja. S pritiski in ovirami lahko plod hudo poškodujejo in povzročijo njegovo smrt. kako in zakaj v nekaterih primerih nastanejo vezivne pregrade v plodovem mehurji niso popolnoma razjasnjeni. Na srečo pa izkušnja kaže, da se praviloma takšno bolezensko dogajanje v prihodnjih nosečnostih ne ponavlja.
Ko si boste od pretekle nosečnosti opomogli telesno in duševno, se ponovno dobro počutili in o nosečnosti razmišljali pozitivno, je pravi čas, da ponovno zanosite. Srečno!