Razlika med enotama e/l in u\l na hcg testu
e/l ali U/L je enako, le e = enote, U pa unit, kar je angleški izraz za enote.
do 10 U/L je test negativen, med 11 in 40 U/L je siva zona, nad 40 U/L pa se razume test za pozitiven in zanesljivo nosečnost.
1.20 u/l potem ni posebnosti. Namrec M ta mesec ne bom imela mi jo zdravnica odsvetuje pol leta. Ampak obicajno ne vem, kdaj bi morali biti tisti dnevi ta mesec pa kot, da se moje tele na M pripravlja ceprav je ne bom imela. Zadnja je bila 1.10… So krivi hormoni? In se ne znebim se konstantno povecane temparature 37,2 C.
to pomeni negativen izvid. Ostalega teksta pa žal ne razumem. M ni brez O in o tem ali bo M ne moremo “izbirati”, razen, če zdravimo hormonsko, to pa pomeni kontracepcijo, ki preprečuje O. Ker o tem nič ne pišete, ne vem, o čem govorite.
Tako je sem na kontracepcijskih tabletkih katerih v septembru nisem jemala. Sedaj jih jemljem vsak dan ze cel mesec in jih tudi ne bom prenehala. Vrocino pa imam ze tri tedne zaporedoma merim jo zjutraj in zvecer in konstantno je povecana za 0.5 C do 0.7 vcasih. Poleg tega sem imela po spolnem odnosu rahel rdec madez kar ga nisem imela se nikoli.
Alinje mogoce, da sem test prehitro naredila in sem vseeno noseca, ker opazam na svojem telesu vse znake sprememb. In se jutranjo zgago sem dobila katere nikoli nisem imela.
Bila sem tudi pri G in seveda za vsak slucaj dala bris, ce bi bi bilo kaj narobe.
Zaradi temparature so naredil tudi druge preiskave krvi in vse so v redu. Sem mogoce prehitro delala test beta s hcg?
glede nosečnosti ne bi ugibal. Če vas skrbi test ponovite ponovno kak teden kasneje, pa bo jasno.
Pozdravljeni,
se opravicujem, da ponovno pisem ampak sem na dopustu dalec od evrope in ne morem do svoje zdravnice.
Ce bi zanosila bi bilo po. Mojem izracunu to 9.10. prejsnji teden 25.10 sem delala krvbi test hcg, ki je nil 1.20.
Ok. sem si rekla nisem noseca v redu in se nisem nekaj velik obtemrnjavala. Naj povem, da brez prekinitve v mescu uzivam tabletke Sibilla po navodilu moje zdravnice.
Potem pa v nedeljo 28.10 sem imela spolbi odnos in naslednje jutro opazila rdec madez, ki se ni ponovil.
V torek 30.10 zvecer sem dobila svetlo rdec madez, ta madez se je ponovil tudi 31.11 z bolecinami v trebuhu (ki so bile podobne prvemu dnevu mestruacije) v dopoldanskem casu za kaksne 20 min. Zvecer sem imela ponovno rdez madex in ponoci tako hud obcutek napetosti v trebuhu, da se bo vsak cas mestruacija pokazala v mocnem toku. Danes 1.11 pa imam blag rdec madz. Brez hudih bolecin me vsake toliko casa spikne kot pri M.
Ali moram k zdravniku, je kaj narobe z mano ali lahko se najprej izvajam aktivnosti. S seboj imam tudi digital test kdaj, ga naj naredim, da bom 100% prepricana.
mislim, da ni treba hoditi nikamor. Uporabljate Sibillo (KT) in test beta hCG je bil 1,2 u/L, kar je negativno, zato niste noseči. Od česa bolečine ne bi vedel, krvavitev pa je bržkone zaradi nepopolnega delovanja KT, kar pa ni nič hujšega. Skratka, uporabljajte naprej Sibillo in se ne obremenjujte preveč.
Spoštovani,
krvni test je 100% zanesljiv z eno in edino možno izjemo, da bi dobili izvid od koga drugega, torej, če bi šlo za človeško napako. Sicer pa sta bila urinska testa očitno lažno pozitivna, kar pa se lahko zgodi, če ste imeli ali imate slučajno tonično zvišan LH (luteinizirajoči hormon) ali pa bi bili tik pred ovulacijo, ko se LH dvigne za cca 12 do 24 ur. LH in hCG sta namreč sorodna hormona in imata vsak po dve podenoti (alfa in beta) pri čemer sta alfa enoti popolnoma identični, le v beta enoti se razlikujeta. zato je beta hCG specifičen in ni podoben ničemur drugemu, urinski testi pa so narejeni za detekcijo obeh podenot in se zato testa za določanje ovulacije (LH) ter nosečnost(hCG) v rezultatih lahko prekrivata.
hm?. dobro vprašanje. Načeloma ne, razen morebiti v času perimenopavze. Sicer pa podobno pravilo velja tudi za TSH(ščitnični hormon), ki ima prav tako enako alfa podenoto kot hCG. Imate ščitnico zdravo? Sicer zdaj že malo zahajava s teme, a vendarle ni izključeno.
v perimenopavzi (klimakteriju) prihaja do počasnega zvišanja gonadotropinov(FSH, LH), ker normalne ravni več ne zadoščajo za zadostno spodbudo jajčnikov, da bi se sprožila ovulacija. To je nekakšna “notranja hiperstimulacija jajčnikov”, ki je lahko odgovorna za pojav višje stopnje dvoplodnih nosečnosti pri ženskah po 35. letu v primerjavi z mlajšimi ženskami pred 35. letom. Za menopavzo je potem značilna že pomembno višja raven gonadotropinov (LH, FSH), ampak se jajčniki nanje potem sploh več ne odzivajo. Če vas zanima ali pri vas slučajno ne gre za ta pojav, potem bi morali dati določiti vrednosti FSH, LH in AMH v začetku ciklusa.
Pozdravljeni.
Mene me zanima naslednji rezultat, če mi lahko prosim obrazložite izvid. NAj pa bi bila zdaj ta teden v 6 tednu in dva dni noseča. Pa me zanima ali je vrednosti v redu za tak čas nosečnosti? Imam pa prvi pregled komaj 21.12. Ko bom v 10 tednu.
HCG beta Enota IU/L rezultat: 3709.4
Hvala.
Lp
Sabina
izvid je v redu
mlUI/ML je popolnoma enako ko UI/L (eno je tisočinka UI na tisočinko litra, drugo je UI na liter). torej oboje kaže enako vrednost in so številke primerljive, čeprav za resno primerjanje lab. izvidov ni dovolj enaka merska enota ampak tudi isti laboratorijski postopek, zato je res primerljivo le preverjanje dveh izvidov iz istega laboratorija.