Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija razlicni problemi

razlicni problemi

Stara sem 23 let in imam povisan krvni tlak.Napadi so se zaceli pred dobrim mesecem v obliki razbijanja srca, tresenja, vrtoglavice,..veckrat sem pristala na urgenci.bila sem tudi hospitalizirana 3 dni na endokrinologiji, ker so sumili nadledvicne zleze.najhujse so bolecine v levem prsnem kosu, okrog srca, ki so se vedno prisotne. zdaj jemlem Coryol in pritisk se je izboljsal, vendar utrip je se vedno povecan, bolecina se hujsa.vcasih v obliki pekoce bolecine, ki se razlega tudi po trebuhu in hrbtenici, vcasih kot tesnoba, vcasih kot krci.nisem panicna in zivcna, ampak popolnoma umirjena, bolecina pa je prisotna. V nekem diagnosticnem centru so ugotovili, da sem okuzena z bakterijo streptococcus viridans in da imam zacetek angine pektoris ter da sem prebolela miocarditis.ta bakterija pa naj bi napadla tudi ostale organe. zdravniki pa so mnenja, da je s srcem vse ok.ne vem kaj naj storim in na koga naj se obrnem.

Iz vsebine posta povzemam, da ste pred kratkim bili 3 dni na opazovanju na Kliniki za endokrinologijo zaradi suma, da imate neko obolenje nadledvičnih žlez. Verjetno so vam ob odpustu izročili odpustnico z mnenjem, da vaše težave niso posledica bolezni nadledvic.

V postu niste navedli kakšne so vrednosti krvnega tlaka, ko nastopijo “napadi razbijanja srca in tresenja”.

Opisane težave kažejo na napade hitrega bitja srca oziroma na veliko število nerednih prezgodnjih srčnih utripov z istočasnim porastom krvnega tlaka. Zanesljivo se bo stanje popravilo ob jemanju Coryol-a. Ne zanemarite rekreativne športne dejavnosti. Ne nasprotujem, da včasih vzamete blago pomirjevalo.

Niste napisali kdaj ste bili na pregledu v diagnostičnem centru – pred ali po opazovanju na Kliniki za endokrinologijo?

Kaj pomeni “začetek angine pektoris” ne bi znal odgovoriti. Angina pektoris je bolezen srčnih žil zaradi njihovega zoženja (kar je v vaši starosti velikanska izjema) ali slabokrvnosti. Vprašajte zdravnika, ki vam je postavil to diagnozo.

Okužba s streptococcus viridans je stanje, ki ga obravnavajo infektologi. Menda zahteva energično zdravljenje z antibiotiki.

Če so vam zdravniki povedali, da ste preboleli miokarditis, pomeni, da je bolezen ozdravljena, upam, da brez posledic.

Na nas se lahko še obrnete. Se bomo potrudili, da vam bomo pomagali.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close