Razlaga mr
Pozdravljeni,
prosim vas za pomoc pri razlagi izvida funcionalnega posnetka vratne hrbtenice.
Izravnana cervikalna lordoza z manjso kifoticno angulacijo v višini c4 c5 Zacetna spondiloza, i.v diska c5-c6 in c6-c7. Ob protruzijah na c5-c6 in c6-c7 nekoliko iztisnjen spresnji epiduralni prostor, pomembne deformacijw medule ali utesnitve navralnih strukturvzdolz prikazane hrbtenice ne vidim. Tekom antefleksije blaga anterolisteza c4 in c5( a obeh nivojihza cca 3 mm). Signal prikazane medule je primeren.
Na mr sem bila poslana zaradi glavobolov, bolecin v vratu in mravljincenje po celem telesu (glava, obraz, noge, roke, telo) Pred dobrim tednom sem imela ponovno zagon mravljincenja po celem telesu, tudi cudn jezik V casu tezav sem dala kri, odstopala je sedimentacija 18, CRP 11, ostali dks analizatorji vse ok Tudi mr glava vse bp.
Hvala za vaso pomoc.
Lep pozdrav.
Spoštovani!
Imate začetno obrabo in rahlo izbočene ploščice na nivoju C5-C6 in C6-C7, ki vam bistveno ne pritiskajo na živce. Rahlo imate tudi premaknjeno vretence C4-C5 naprej (anterolisteza). Operacija ni potrebna, svetujem vaje za vratno hrbtenico in fizioterapijo. Glede na težave pa menim, da niso ortopedske etiologije. Predvsem zaradi mravljinčenja po celem telesu in povišanega SR in CRP. Svetujem eventuelno še pregled pri nevrologu, revmatologu.
Lep pozdrav!