Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Razlaga izvida RTG kolkov

Razlaga izvida RTG kolkov

Spoštovani,

prosim, na kratko in po domače mi razložite spodnji izvid, priporočam se tudi za mnenje oz. nasvet. Najlepša hvala.

“Obojestransko je videti poudarjeno subhondralno sklerozo v predelu strehe acetabulumov ter nekaj robnih naplastitev. Desno je vidna os acetabuli. Širina sklepne špranje je obojestransko videti še dokaj ohranjena, dd. povsem začetne degenerativne spremembe kolčnih sklepov. Znaki začetne entezopatije so vidni na sednicah, na velikem trohantru desno ter obojestransko iliakalno.”

 

Spoštovani!

Gre za začetne degenerativne spremembe kolkov. Moral bi videti RTG slike za dokončno mnenje, ampak glede na napisano zaenkrat operacija še ni potrebna. Svetujem vaje za obkolčno muskulaturo, adduktorje in abduktorje ter fizioterapijo. Lahko pridete tudi k meni na pregled. V poštev lahko pridejo tudi blokade. Izogibajte se hoje in teku na daljše razdalje, navkreber in navzdol po trdi podlagi – asvalt.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close