Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija RAZLAGA IZVIDA ORTOPEDSKEGA PREGLEDA

RAZLAGA IZVIDA ORTOPEDSKEGA PREGLEDA

Pozdravljeni, sin letnik 1994, zaradi močnih bolečin v nogi opravil preglede.

Diagnoza : entezopatija pelvi trochanterica dex
Snapping Hip.
st.post Mb. Scheuermann ledvene hrbtenice

Predlagana mu je bila menjava delovnega mesta, ker je opravljal delo, kjer je bil 12 ur na nogah.
Delovno mesto je zamenjal, bolečine se pojavljajo še vedno, zaradi tega, je opustil vse gibanje in je dejansko cele dneve na kavču.
Posledično pada v depresijo. Prosim za nasvet, kakšna vrsta terapije bi bile primerne, kaj lahko naredi sam, kaj s pomočjo medicine.
Je še premlad, da bi se nehal gibati. Poleg tega bi rad našel delo, ki ne bo tako omejeno, ker je z menjavo delovnega mesta sprejel nižje plačano delo in ne tako zanimivo, kot prejšnje, ki ga je z veseljem opravljal. Telesno je kljub ” nemiganju ” fit- in ima ustrezno težo.

Prosim javite

Spoštovani!
Glede na diagnoze ima vnetje nad velikim trohantrom kolka in posledično snapping hip (preskakujoči kolk). Svetujem pregled pri ortopedu (lahko pride tudi k meni), ker je opcija blokada v ta predel, ki zelo pomaga in umiri vnetje. Jemlje naj 14 dni Nalgesin ali Naklofen, levi kolk naj si maže z ledom in Voltaren gelom. Opravi naj tudi fizioterapijo (UZ, laser, magnet levega kolka).
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close