Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija razlaga izvida orl

razlaga izvida orl

zdravo.
mojemu 4 mesečnemu sinu v porodnišnici na levem ušesku niso mogli izmeriti sluha. pri enem mesecu smo šli na pregled kjer je bil TOAE normalno izziven, timpanogram pa obojestransko tip A.
Zdaj pa smo imeli ponoven pregled in izvid je naslednji:
Timpanogram desno A, levo C
TOAE so slabše izzivne, deček je pri preiskavi zelo nemiren.
Zanima me kako se je lahko sluh tako poslabšal?
Kaj to pomeni za mojega sina?
Zdaj pa imamo pregled šele čez pol leta, vendar jaz ne morem tako dolgo čakati.
Mi lahko lepo prosim malo razložite izvid in če naj grem k zasebniku na ponovne preiskave.
Najlepša hvala ža vnaprej.
Lep pozdrav

Spoštovani!

Lahko greste k zasebniku, vendar ne boste več zvedli, ker na osnovi tega se ne da natančno povedati kaj je, kako bo… Vse kar vemo iz tega da nekoliko slabše sliši (pa še to ni sigurno, če je otrok bil nemiren). Vsak prehlad, zamašenost nosu ali kaj podobnega že lahko spremeni sluh.

LP IB.

Pozdravljeni
Res je, da je naš mali pred naslednjim pregledom prebolel prehlad.
glede na to da imamo kontrolo šele čez pol leta, najbrž že ni tako hudo?
Pediatrinja nam je zaradi moje zaskrbljenosti predlagala da lahko izda napotnico za v Ljubljano, da mu naredijo preiskavo z uspavanjem. kaj mislite na to? je potrebna? ali raje počakamo do oktobra na redno preiskavo v Celju?
Skrbi me samo to, da se bi mu sluh še bolj poslabšal. Kakor vem imajo nekateri otroci že pri 4,5 mesecih slušni aparat.
Še enkrat hvala za vaše mnenje in za še en odgovor.
Lep dan

Spoštovani!

Jaz mislim, da počakate kontrolo v Celju. tam so vas pregledali, tam vejo zakaj so vas takrat naročili.

LP IB.

New Report

Close