Razlaga izvida MR
Po dveh mesecih hudih bolečin v desni strani ritnice in celi desni nogi do prstov, sem opravila MR
izvid : V višini L4-L5 je medvretenčna ploščicaT2 W in FLAIR hipointenzivno spremenjena, degenerativno je videti izsušena. Na desni strani dorzolateralno in še znotraj spiralnega kanala je videti hernijo medvretenčne ploščice v debelini 7mm, sekvester velikosti 5mm nekoliko migrira kavdalno tik pod vzdolžnim ligamentom, korenina L4- L5 desno je znotraj spiralnega kanala videti odrinjena dorzalno. Lahko ustrezno koreninska simptomatika L4-L5 desno.
Stara sem 39 let, s pomočjo zdravil je boljše, še vedno pa me boli v spodnjem delu hrbtenice, čutim težke noge, mravljinčenje.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
izvid opisuje številne obrabne spremembe, ki pa k sreči še niso kritične. Prisotna je stara hernija (več kot 5 let), t.i. sekvester (odlomek) je znak dolgotrajne prisotnosti v telesu. Odrinjena korenina ni nujno vzrok vaših težav in bolečinskih občutkov, bolj resno stanje je, ko je živec stisnjen v svojem izstopičšu.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. V kolikor se odločite za zdravljenja v eni izmed naših ordinacij, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij, na pregled pa s seboj poleg izvidov prinesite tudi slike: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,