Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Razlaga izvida CT obnosnih votiln

Razlaga izvida CT obnosnih votiln

Pozdravljeni. Imam hude glavobole v področju pod in za očmi. Bila sem na ORL pregledu in dobila napotnico za CT obnosnih votlin, ki sem ga že opravila. Prosim za razlago izvida in kako ukrepati naprej. Bolečina je nevzdržna. Kontrolni pregled pri ORL specialistu imam čez 3 mesece.

Hvala in lep pozdrav.

IZVID:

CT obnosnih votlin:
DSN levo.
Zadebeljena sluznica obnosnih votlin, robno frontalnega sinusa, etmoidalnih celic, robno tudi v področju sfenoida, izraziteje desno. Prav tako izrazito tudi v področju obeh maksilarnih sinusov.

Spoštovani,

CT slike bi morala videti sama. Glede na pisni izvid nevroradiologa je možen kronični rinosinuzitis. Zdravljkenej je najprej z zdarvili – nosni kortikosteroidi, fiziološka razt., antibiotiki dolgotrajno in morda kortikosteroid sistemsko (v tabletah). Če z zdarvili ni bolje, pride v poštev operacija nosnega pretina in sinusov.

Če želite prej imeti pregled pri vašem specialistu, ga za to pisno prosite, da boste čim prej pričeli z zdravljenjem.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close