Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Razlaga izvida

Razlaga izvida

Pozdravljeni ga.doktor!
Sem mamica 8 let stare hčerke, pri kateri je zaradi ponavljajoče hematurije v urinu pred leti bila dokazana pielektazija desne ledvičke..Vse to se je v parih letih normaliziralo..Ledvičke so sedaj popolnoma zdrave,kar je potrdil tudi UZ prejšnji teden.Ravno zaradi tega hodiva na redne kontrole,kjer so nama na zadnje odvzeli kri za podrobno analizo.
Prosila bi Vas,če mi lahko razložite odstopanja in če pomenijo kaj nevarnega..
Zdravnica,ki naju vodi je za izvid rekla da ni nobenih pomembnejših odstopanj,prav tako mi je potrdila pediatrinja iz bolnišnice. Pa vendar mi izvid ne da miru,zato bi Vas prosila za vaše cenjeno mnenje..

Zapisala bom samo vrednosti ki so izven meja:
K-MCV 77 (81-94)
K-MCH 24.6 (26-32)
K-Trombociti 369 (140-340)
S-Kreatinin 41 (44-97)
S-LDH 4.18 (1.35-3.91)
S-Anti-Streptolisin-O 384 (《200)

Punca je drgač zdrava in se dobro počuti.
Najbolj me je prestrašil ta LDH,ker sem zasledila da bi naj bil to tumorski marker!?

Najlepša hvala za hiter odgovor,da se čimprej pomirim..

Hvala in lepe praznike

Izvidi ne kažejo pomembnih odstopanj. Laktat dehidroghenaza (LDH) je pomembnejši pri spremljanju zdravljenja določenih tumorjev in je kazalec poškodbe tkiv. V vašem primeru ni razloga za skrb.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close