Najdi forum

Živjo,

ali se lahko z manualno medicino olajša nevropatsko bolečino? V letošnjem letu sem imela dve operaciji na nogah (utesnitev fibularnega živca goleni). Vem, da bo trajalo kar nekaj časa, da bodo živci spet normalno funkcionirali, vendar me bolečine, ki se pojavljajo, kar precej motijo. Je možno, da utesnitve povzroča kakšna okvara na hrbtenici?

Lep pozdrav

Moral bi videti, kako je bila opravljena operacija predvsem pa, ali je bila sploh potrebna.
Za težave je lahko kriv ledveni del, fibularni živec je povezan s cono živca L4.
Če vzrok pravilno ocenjujem, vam z manualno medicino lahko pomagamo, oglasite se s slikami v naši ordinaciji.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Zakaj po Vašem mnenju operacije (morda) ne bi bile potrebne? Vam na kratko razložim kaj se je dogajalo v mojih nogah pred operacijami. Izvidi za levo nogo:RTG je odkril obsežnejšo eksostozo medialno. CT ni odkril nič nenavadnega. MR je odkril sledeče: Pribljižno 1 cm velika eksostoza proksimalne metafize tibije posterolateralno tik ob proksimalnem tibiofibularnem sklepu.Eksostoza ima povsem tanko hrustančno kapico. Poplitealni nevrovaskularni snop je od vrha eksostoze oddaljen 2 do 3 mm. Pribljižno 5 mm velika koničasta eksostoza je tudi na anterolateralnem delu proksimalne fibule nekoliko distalneje od zgoraj omenjene. ENG je bil sledeč: z meritvami ugotavljamo upočasnjeno prevajanje po motoričnemu nitju levega peronealnega živca in v segmentu (capitulumfibule-fossa poplitea značilno upočasnjenje hitrosti. Operacija je bila opravljena letos aprila. Kirurg mi je razložil, da niso bili glavni problem izrastki, ampak neka ovojnica, ki je je bilo preveč in je že kar pokalo. Ter da se tega ne da ugotoviti ob preiskavah-da je problem v ovojnici. Nato pa so se začele 2 meseca po operaciji zelo (preveč) podobne težave na desni nogi. Tokrat sem opravila le ENG, kjer so zopet ugotoviliupočasnjeno prevajanje po motoričnem nitjun. peroneusa zznižano amplitudo vala M v v seh segmentih, upočasnjeno je prevajanje po senzoričnemu nitju istega živca z znižano amplitudo.

V obeh nogah so bile bolečine, tudi ob mirovanju, mravlinčenje v predelu goleni, ter zmanšan občutek. Ob “dalši” hoji mi je noga zaostajala.
Naj omenim da sem stara 24 let in mi je zeloo pomembno kaj se z mano dogaja. Ker odgovor določenih, da sem pač podvržena temu mi ni ravno po godu. Namreč vse skupaj je kar stresno. Je pa stanje po operacijah boljše, bolečine, ki so bile pred, jih skoraj da ni. Zadnjo operacijo (desne noge) sem imela v oktobru. Sedaj se zopet v levi nogi, ob hoji, pojavljajo bolečine, zbadanje, pekoč občutek, občutek sunka električnega toka.
Morda Vam bo sedaj malo bolj jasno vse skupaj. Je še vedno kakšna rešitev z manualno medicino? Tudi v smislu preprečevanja ponovnega pojava preveč obsežne ovojnice, kjerkoli v telesu. Namreč dobila sem mnenje, da se takšne zadeve lahko ponavlajo (kar je pri meni kar očitno).

Pa hvala za prejšen, hiter odgovor.
Lep pozdrav

Na osnovi prvega sporočila sem namreč napačno razumel, da gre za dve operaciji na isti lokaciji, zato sem posumil v smotrnost.
Vaša natančnejša obrazložitev mi je tudi skoraj ovrgla možnost, da problem izvira iz hrbtenice, vidim, da je ta možnost minimalna in s tem tudi možnost zdravljenja z manualno medicino.

Lep pozdrav

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close