razlaga izvida
dober dan!
zanima me razlaga kratic in strokovne trminologije.
ugotavljamo sindrom karpalnega kanala zmerne stopnje obojestransko, nekoliko izraziteje desno (s.c.c. st. post op)
EMG pokaže pretežno iritativno radikulopatijo na nivoju L5 desno.
za utesnitveno nevropatijo dobi bolnica navodila in priporočam predvsem nadaljni konzervativni tretma ob razbremenitvi, opravi pa naj tudi FTH CH in LSH, NSA p.p in vit.B grupe.
zanimame kaj mi svetujete namreč mislim izvid dati na komisijo za ocenitev skupaj z izvidom od ortopeda:
rtg ch;izravnana fiziološka lordoza, artrotične spremembe unkovertebralnih sklepov.
rtg lh; povdarjena fiziološka lordoza, hude osteohondrotske spremembe L5-S1, ne izključim možnost discitisa.
rtg medenice s kolki:začetne degenerativne spremembe
za Vaš odgovor se vam lepo zahvaljujjem
lep pozdrav
Spoštovana,
ugotavljamo sindrom karpalnega kanala zmerne stopnje obojestransko, nekoliko izraziteje desno (s.c.c. st. post op) /ugotavljajo zmerno utesnitev medianega živca v zapestnem kanalu obojestransko izraziteje desno/
EMG pokaže pretežno iritativno radikulopatijo na nivoju L5 desno. /EMG je elektromiografija – preiskava prevodnosti perifernih živcev, ki kaže draženje 5. ledvene koorenine desno/
za utesnitveno nevropatijo dobi bolnica navodila in priporočam predvsem nadaljni konzervativni tretma ob razbremenitvi, opravi pa naj tudi FTH CH in LSH, NSA p.p in vit.B grupe. /…opravi pa naj tudi fizioterapijo vratne in ledveno-križnične hrbtenice, nesteroidna protivnetna zdravila po potrebi in vitamine B skupine/
zanimame kaj mi svetujete namreč mislim izvid dati na komisijo za ocenitev skupaj z izvidom od ortopeda:
rtg ch;izravnana fiziološka lordoza, artrotične spremembe unkovertebralnih sklepov.
rtg lh; povdarjena fiziološka lordoza, hude osteohondrotske spremembe L5-S1, ne izključim možnost discitisa.
rtg medenice s kolki:začetne degenerativne spremembe /obrabne spremembe, najbolj izražene na prehodu ledvene hrbtenice v križnico (nivo L5 – S1)/
Lep pozdrav,
Iztok Pilih