Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija RAZLAGA IZVIDA

RAZLAGA IZVIDA

Spoštovani doktor !

Prosim vas za razlago naslednjega izvida spec. internista kardiologa:

Pri gospe M. ugotavljam močno povečano prekatno in nadprekatno ektopično aktivnost v obliki monotopnih enostavnih VES in SVES. Zvišan krvni pritisk in pospešen srčni utrip v mirovanju kažeta na hiperkinetično cirkulacijo.
Priporočam Bloxan 2 x 25mg s tem, da dozo lahko uravnavamo glede na klinično stanje. Koristno bi bilo tudi opraviti preiskavo hormonske aktivnosti ščitnice.

Hvala vam g. doktor in lep dan vam želim !

Po domače povedano, je zdravnik ugotovil veliko število nerednih predčasnih utripov srca, od katerih eni nastajajo v preddvorih (nadprekatni utripi) in eni v prekatih. Ugotovil je tudi povišan krvni tlak. Menil je, da bodo stanje popravile tablete Bloxan. Glede dnevnih odmerkov ni mogel povedati katera količina zdravila bo potrebna.

Praviloma bolnikom na začetku zdravljenja predpišemo nizke odmerke, ki jih po potrebi zmanjšamo.

Vsekakor bo prav, če boste dali kri na pregled hormonske aktivnosti ščitnice.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani dr. CIBIC !
Spet se vam oglašam in se vam hkrati zahvaljujem za prejšnji odgovor.
Dozo Bloxana sem povečala na 2 x 50 mg pa se stanje še vedno ni popravilo. Počutje je čedalje slabše. Moja zdravnica me je dala na pregled krvi in sicer S-TSH-ultra, pa sem trenutno zelo prehlajena, tako da to opravim čim bom nekoliko boljša.
Sprašujem pa vas, glede na to, da sem v mesecu oktobru 2004 imela ultrazvok srca in je izvid b.p., kaj je vendar z mojim srcem ali resnično ni nič narobe z njim, kar mi je tudi moja zdravnica rekla, bodite brez skrbi, vse bo prešlo kot je prišlo, važno, da s srcem ni nič narobe in Bloxan tabletke bodo vse to odpravile. Bloxan tablete bom ravnokar pojedla že celo škatlo, pa z mano ni nič boljše. Kaj mi vi predlagate, da se ponovno odpravim h kardiologu ali, da preneham z Bloxanom – sploh ne vem več kaj bi !!!
Lepo vas pozdravljam in hvala vam, če mi boste ponovno odgovorili.

Če je bil izvid UZ pregleda srca v mesecu oktobru 2004 normalen, sem prepričan, da je tudi danes normalen, razen če ste preboleli kakšno hudo bolezen srca, kar se mi ne zdi verjetno.

Nagibam se k mnenju, da imate samo funkcionalne motnje, ki jih boste zanesljivo odpravili. Razen Bloxana, ki je učinkovito zdravilo, bo verjetno pomagala še kakšna pomirjevalna tabletka. Pa ne zanemarite velik pomen redne aerobne vadbe pri odpravljanju funkcionalnih motenj srca.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close