razlaga izvada-mnenja
Spoštovani,
RTG PREGLED LSH: rentgenski pregled ledveno-križne hrbtenice
Nekoliko izravnana fiziološka lordoza LH.: nekoliko izravnana normalna ukrivljenost ledvene hrbtenice navspred
Incipientna osteohondroza LH od L Vdo S I.: začetna obraba na prehodu ledvene hrbtenice v križnico
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni
Prosim za vaše mnenje.Poškodoval sem si koleno na izvidih oziroma diagnoza je nasledna : RUPTURA LCA GEN.DEX DISTORSIO GEN.DEX LAESIO LCM GEN.DEX RUPTURA MEN.LAT.GEN.DEX.SUSP piše še naslednje izliv,popolna ruptura LCA manjša parcialna ruptura v kvadricepsovi tetivi ter poškodovan hrustanec patele femoralno.Zdravnik mi svetuje operacijo zdravljenej – rekonstrukcijo sp.križne vezi,popravilo lat.meniskusa popravilo hrustanca. Nogo pa sem si poškodoval v mesecu maju 2008,sedaj pa vas sprašujem ,ker me noga boli zelo malo ,OZIROMA SKORAJ NIČ ali je možno , da so se mi zadeve same popravile in ali se naj odločim za operacijo ali še naj počakam . Ali je sploh možno da se to samo popravi brez operacije ali je operacija NUJNA prosim vas , da mi pomagate pri moji odločitvi glede OP. Mnogo prijateljev mi namreč govori naj še raje počakam z OP. PROSIM VAS ZA ČIMPREJŠNJI ODGOVOR , KER MISLIM DA ME BODO SEDAJ V TEM ČASU POKLICALI IZ BOLNIŠNICE ZA OP.
HVALA VAM !!!!!
Spoštovani!
Glede na navedene diagnoze ste utrpeli hujšo poškodbo kolena. Vaše koleno je zelo verjetno nestabilno, kar pomeni, da se sklepne strukture pri obremenjevanju premikajo bolj kot normalno. Način zdravljenja je odvisen predvsem od vaših težav, športne aktivnosti in pričakovanj. V primeru, da fizično niste preveč aktivni in da noge uporabljate predvsem za hojo po ravnem in pri tem nimate bolečin in koleno ne oteka, se lahko odločite tudi za konzervativno zdravljenje. V nasprotnem primeru pa vam priporočam operacijo, saj lahko prekomerno obremenjevanje nestabilnega kolena dolgoročno povzroči obrabo sklepa in dodatne poškodbe.
Lep pozdrav,
Uroš Dobnikar
Pozdravljeni!
Napisano pomeni poškodbo zunanje stranske vezi in delno poškodbo sprednje križne vezi.
Lep pozdrav,
Uroš Dobnikar