Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija razlaga izividov – alergija na KM

razlaga izividov – alergija na KM

Pozdravljeni!

Imam staro hčekro eno leto. Pred pol leta ji je bila ugotovljena alergija na KM, in sicer IgE 1,93 – 2 razred, pred tremi tedni pa smo bili na ponovnem testiranju, pa smo sedaj dobili rezultate, in sicer IgE 2,40 – 2 razred. Napišem naj, da res zelo pazimo pri hčerkini prehrani (sama pečem kruh, piškote…), sedaj pa tak rezultat. Ali mi lahko lepo prosim obrazložite, kako je to mogoče, da se je stanje poslabšalo, kakšna je možnost, da alergijo sploh odpravimo? Ali poznate kakšen primer, da se je stanje poslabšalo, pa se je potem čez čas (čez koliko časa) alergija odpravila?

Za vsako spodbudno besedo vam bom hvaležna.

Urška

morda v spodbudo da vidite da niste edini, čeprav to itak veste, mi bomo stari 8 let, pa smo na istem kot vi že praktično od rojstva.
lej pri na ss eje stanje na beljak 1x poprvailo, bilo je neg., pa ga vseneo ni hotela uživtai, in na ponovnem testiranju je bilo razreda 2, tako d aja po naših izkušnjah se stanje lahko spreminja če tudi se držiš diete. sicer pa nove raziskave kažejo da otroci več ne prerastejo do 2-5 leta, mi smo že dokaz za to, temveč tam nekje v puberteti jih preraste nekje 80%,ostali pa….

jaz pravim da če bo prerasla nam bo takrat že vseeno, kaj bo, ker smo sedaj že navajeni da je tako in se bomo imeli veliko težavo privajat na nov režim, kot smo imeli težavo navadit se kuhat in pečt in vse to z dieto.

Pri nas je bilo podobno. Točnih številk se sicer ne spomnim, so pa vrednosti od enega do drugega pregleda močno narasle. Potem pa je začelo iti na bolje, vsakič je nižje. Skrbi me pa nekaj drugega. Mleko je zdaj že na 0.37, torej nekje na meji, sinko pa še vedno močno reagira, če se ga samo dotakne (koprivnica po rokah). Ne vem, če se mu bom upala sploh kdaj dati kaj mlečnega, tudi potem, ko bomo uradno ‘ozdravljeni’.

New Report

Close