Najdi forum

Imam probleme s sabo.
Vedno sem bila pridno dekle, ki se je učila, delala za šolo, nikoli nisem pila ali kadila. Vedno sem se držala nazaj.
Imela sem fanta,pa sva šla narazen.Nanj sem se nekako zanašala. Bil mi je v oporo. Ko pa me je zapustil se mi je svet tako rekoč sesul.Vem da sem veliko kriva da sva šla narazen, saj sem se vedno spraševala če je to to.Ampak sedaj je konec,saj ima drugo punco.
Bil je moj prvi fant.2.5let sva bila skupaj.Glede spolnosti sem bila vedno občutljiva.Vse se mi zdi nekako sveto.Nikoli si nisem mislila da bi me on lahko kdaj tako prizadel.Ko se je začelos tem da bi bil le še moj prijatelj, sem to sprejela.In sem hotela iti naprej.Potem pa je začel hoditi nazaj k meni in meni se je zdelo da hoče biti z menoj ampak da trenutno ne ve kaj hoče.Nisva se dovolj odkrito pogovorila in tako sva bila skupaj in ne.Potem pa sva pristala skupaj v postelji.Meni so vedno te stvari bile nekako svete.Mislila sem da tudi njemu.Čez kakšne 3tedne mi je pa rekel:Če si noseča-jaz bi bil nesrečen s tabo, saj sem zaljubljen v drugo.
Isto noč je hotel biti še z menoj, češ da se mojemu telesu ne da upreti.Nisem mogla biti z njim saj me je že vse preveč bolelo.No čez 2dni,pa mi je rekel,da do mene ne čuti več čisto nič.Od takrat sem se 3 mesece vsak dan jokala.Sedaj sem se sprijaznila,da me ne mara več.
Od takrat pa ne morem biti z nobenim moškim več.Imela sem prijatelja,s katerim sem omahovala ali naj bom z njim ali ne.Vsak dan sva se slišala in nekaj sva imela, vendar je na koncu pristal na hitro z mojo najboljšo prijateljico.
Še nekaj neprijetnih stvari se mi je zgodilo s fanti.Ko je nekdo na silo hotel biti z mano,ko me je drug napeljeval na vse in mi je vse pokazal.Tako da si ne predstavljam da bi bila še kdaj z moškim,saj se mi moško telo gnusi.V vsakem vidim le kup moške sle ali pa samo prijatelja.
Sedaj sem se odločila da se bom več posvetila študiju in delu in preprosto zabavi.Na zabavah sem začela piti do nezavesti,na momente me prime da bi vse poskusila.Samo da se bi lažje počutila.
Začela sem se spraševati,kaj pa če morda zato nisem vedela,če je ta vredu fant zame,zato ker morda sploh niso moški zame.Kaj če sem nagnjena k ženskam?
Vedno sem bila proti temu, samo ne vem…Polno je dvomov v meni,ko ne najdem izhoda.Vem pa da sem ekstremen človek.Tako kot pri športu,tako sem tudi s svojimi idejami,ki se jih pa ne upam vedno uresničiti.Zdi se mi,da sem še vedno kot otrok, ki pa sploh ne ve kaj hoče.
Morda bežim pred realnostjo,se nočem sprijazniti in spopasti s sedanjostjo.Zdi se mi da sem s prvim fantom zavozila in da sem izgubila del neba.In zdi se mi, da česarkoli se lotim vse pokvarim.Da morim življenje sebi in okolici v kateri sem.Da sem se preprosto izgubila v tem svetu in da sem sama.
Le delo in utopija.
Vem da tako življenje ni srečno,vendar ne vidim sonca.
Bila bi vesela vaših mnenj.

Spoštovana Nika,
na vaš odnos do spolnosti, ki pomeni enega temeljnih elementov v zadovoljnem partneskem razmerju so verjetno vplivale napačna poučenost( niste poskrbeli za kontracepcijo) in pojmovanje, da je spolni odnos blago, ki ga nekdo pokloni drugemu, ne pa vir zadovoljstva za oba.Potrebne bodo številne debate s prijateljicami, opijanje pa prepustite drugim.Svojo ekstremnost boste lahko še pogosto dokazovali( študij, šport).In še nekaj, obstajajo tudi pošteni moški, vendar jih je treba najti in obdržati.Slednje je najtežje.

Zenska mora znati obdrzati moskega, lepo vas prosim. Seveda je ljudem potreba dati suport. Suport pa ne pomeni, da klienta postavimo v hierarhicno visji polozaj! Suporta ne moremo enaciti s statusom. Funkcija ljubezni je drugacna od znanja o dajanju in jemanju. Zaradi neuspeha v ljubezni se ne posiljajte cloveka v “solo”, kjer bo to znanje pridobil. Kaj pa vi pomujete ljubezenijo?

Spoštovani,
širjenje znanja z izkušnjami drugih je najmanj boleče in vsaj v začetku manj škodljivo kot kompulzivno menjavanje partnerjev.Definicij pojma ljubezen je toliko, kot avtorjev, zato je vsaka nujno subjektivno niansiran in je zato gledana z očmi drugega vsaka pomanjkljiva.V sebi ljubezen začutimo ,ne pa doumemo,kritičnost se veča šele s časomDa je treba kavaliteten partnerski odnos vzdrževati veelja seveda za oba, ne le za partnerko.Zrelim je to samoumevno.

New Report

Close