Razburkano morje
Počutim se kot na odprtem razburkanem morju. Sploh se prvič v življenju ne znajdem. Po več letnem vdovstvu sem slučajno spoznala moškega, prav tako vdovca. V meni je že ob prvem srečanju in prvem dotiku, prebudil čustva, za katere sem mislila, da se ne morejo več nikoli zbuditi, saj sem jih pred leti podzavestno zamrznila. Pa so se. Počutila sem se čudovito. In zakaj to pišem? Ker se je moja nova simpatija (prepričana sem, da so bila čustva obojestranska) po treh mesecih čudovitega druženja in spoznavanja, umaknila brez ene same besede in obrazložitve. Kar izpuhtel je. Naj povem še, da je bil v času ko sva se spoznala zelo kratek čas vdovec.
Kaj naj si mislim oz, ali je sploh vredno, da sem še vedno zelo okupirana z njim. Ves čas si ponavljam, da je mogoče prenagljeno vstopil v novo razmerje, ne da bi si vzel čas za žalovanje in ozdravljenje. Razumsko to sprejemam, čustveno pa nikakor ne zmorem. Vem, da ima življenje včasih z nami drugačne načrte, kot mi z njim, ampak trenutno zelo boli.
Pozdravljeni!
Verjamem, da trenutno občutite bolečino. Izgubili ste človeka, s katerim ste ponovno zaživeli, se družili, začeli upati…
Morda je res prehiteval čas in prehitro začel novo razmerje, morda se je ustrašil čustev ali imel občutek krivde zaradi nove simpatije… Ne ugibajte, kaj je bilo narobe. Razlog je lahko marsikaj. Glede na to, da pravite, da je kar izpuhtel, verjetno stik z njim ni mogoč, da bi ga vprašali za pojasnilo.
Ostane vam torej dvoje: ali se prepustite upanju, da se bo vrnil; ali pa se sprijaznite s tem, da je odšel in poskušate ponovno iskati srečo s kom drugim.
Bodite hvaležni za novo prebujena čustva in občutke – tako za veselje in ljubezen, kot tudi za žalost in bolečino… Kdor ljubi, vedno tvega, da bo ranjen. Vendar… to je življenje. Ker doživimo žalost in bolečino, potem lahko toliko bolj cenimo trenutke, ko nam je lepo in smo srečni.
Zdaj veste, da lahko ponovno ljubite, lahko se ponovno zaljubite. Ne zamrznite spet svojih čustev, ne zapirajte se vase. Zapolnite čas z aktivnostmi, ki vas veselijo, in spoznavajte ljudi. Gotovo boste spoznali tudi kakšno novo simpatijo.
Srečno!