rastlinska smetana???
rastlinska smetana ima žal primesi KMja, tako da ni pimerna za dieto!
mi torto naredimo s pudingom, ki ga skuhamo v sadnem kompotu; tak žele zmiksamo z Geo, da dobimo kremo in dodamo sadje.
za omake pa uporabljamo riževo smetano
kave pa ne pijem, tako da je en problemček manj ;), sem pa opazila sojino smetano v tubi, žal pa ne vem njenih sestavin
lp, T.
kot pravi TT. drugače pa dobiš od alprosoje v DM smetano za kuhanje (primerna za kake smetanove juhe, omake, kaj druga še nisem delala z njo. a, ja pire krompir). tista za stepanje pa meni smrdi in nam ni dobra, kot čist pravo mleko, skratka ni užitna vsaj ne meni, pa mojemu otroku, ki ima dieto, tudi ne.
kava pa je itak bolj zdrava brez mleka. poskusi se navadit, si pač skuhaj manj močno. morda poskusi z brezkofeinsko.
V Kalčku, Živa centru in podobnih trgovinah (Ljubljana) se dobi še ovsena smetana. Ni za stepanje. Meni je zelo dobra in jo uporabljam za kuhanje, sladolede, sladice, žitno kavo… Tako približno zgleda
http://shop.zivacenter.org/index.php?show=product&kategorija=100&produkt=3185
Rastlinska smetana vsebuje mlečne beljakovine, zato pri alergiji nakm ni dovoljena. V kavi pa je čisto ok tudi sojina smetana (men odgovarja ta za stepanje) ali riževo mleko. Alnatura ima riževo mleko brez sladkorja in je veliko bolj okusno od drugih (prodaja DM).
Njoke oz. svaljke jaz naredeim iz kuhanega krompirja, ki ga pretlačim z margarino GEA ali Vitaquell, dodam jajce(lahko brez) in pšenični zdrob, pa seveda sol in oblikujem. Lp
štrujklji ti ne bodo ratali, žal. ali pa morda ja. samo ne vem če se še dobi. sem pred kakimi dvemi leti v Italiji kupila neke vrste skuto/smetano iz soje, je bilo pa dobro. je to bilo v marketu v torri di europa. ma pri nas šele sedaj začenjajo naba2vljat te izdelke. sedaj ko so prišli tuji trgovci k nam. samo še vedno nesm zasledila vsega tega, kar sem lahko dobila čez niti te znamke izdelkov. žal pa sem iz štajerskega konca in mi je Italija rahlo predaleč za redne nakupe.