Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ranice na prstu

ranice na prstu

Pozdravljeni,

na sredincu leve roke se mi na blazinici tik ob nohtu in ob desnem robu nohta ze kaksne tri tedne pojavljajo ragade. Najprej sem predvidevala, da gre pac za obicajno razpoko, ki je nastala zaradi mraza in izsusene koze, kar se mi je obcasno ze zgodilo. Razpoka se je zacelila, pa je cez nekaj dni nastala poleg nova, ki se je spet zacelila. Zdaj je podrocje na blazinici ob nohtu in tudi ob robu pod nohtom rdece, koza se malo ‘cefra’, spet je nastala razpoka. Na desni strani se beli prosti del nohta, ki ponavadi raste nad blazinico, zacne ze nizje, na sredi nohta. Tukaj ob strani cisto na desnem robu je noht postal malo rjav. Vem, neroden opis. Boli me ne, vendar je malo neprijeten obcutek tam, kjer se stikata noht in koza.

Zacelo me je skrbeti.

Pred tremi leti je umrla mama za malignim melanomom, ki se je zacel na nohtu palca. Ne spomnim se dobro, kako je prst izgledal.

Vem, da ponavadi subungualni melanom prizadane palec in starejse ljudi – pa vendar je tu ponavadi…

V katero smer lahko se razmisljam do pregleda pri zdravniku, da se mi ne zmesa od skrbi?

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

svetovala bi, da vam dermatolog z dermatoskopom pregleda noht oz. nohtno posteljico-ležišče. Obstaja posebna morfološka slika pri subungulanem melanomu.
Subungualni melanomi so zelo redki.

Težko napišem karkoli brez pregleda.

Sporočite mi, kako je bilo na pregledu.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close