Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ranica na presredku dojencka

Ranica na presredku dojencka

Pozdravljeni!

(To temo sem sicer ze načela na starsevskem cveku, ampak želim se strokovno mnenje, če ga je kdo željan dati prosim.)

Zanima me, kako sanirati ranico na presredku dojencice. Rana je med danko in spolovilom, velika cca 5mm, okrogle oblike. Je rdeca, ne krvavi, brez izlocka. Ce ne razmaknem koze prakticno ni vidna (tezko se zraci). Ima jo ze 2meseca. Probala sm s kremami:sudocrem, bephanten, garamycin (na recept) in cinkovo pasto 30cinkov oksid, 20 olivno olje (tudi na recept). Seveda na na enkrat ampak vsako kremo npr.1-2tedena.. Pediater ne zna pojasniti vzroka za nastanek ranice. Cim vec poiskusam zraciti ker je na zoprnem mestu ker je stalno vlazno…… Vcasih se za procent (ampak res procent) izboljsa, potem pa je spet nazaj v prvotnem stanju… Sem tudi ze pustila čisto na miru, brez krem in ravno tako ni ucinka…
Drugače ni opaziti da bi jo bolelo, je in redi se normalno, brez tezav… Blato odvaja 3-4x dnevno. Je pa nadležno ker poizkušam sanirati zadevo že vec kot 2 meseca. Dojencica je stara 2 meseca in 12 dni.

Kaksen nasvet? Meni je ze zmanjkalo idej…

Hvala in lp!

Te ranice se zelo počasi zdravijo, ker so stalno v vlažnem okolju in ker se pri vsakem odvajanju blata malce razprejo. Še posebej, če dojenček kaka bolj eksplozivno (torej na hitro in z vso močjo potisne blato iz črevesja).
Svetujemo mazanje s kremami, ki vsebujejo cink za daljše obdobje, redno umivanje, ne razpiranje, sušenje ( s fenom po umivanju).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close