Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija rakitna ali debeli rtič

rakitna ali debeli rtič

Sem mamica 2,5 letnega sina ki je alergik na mleko,jajca,pršico in ima atopični dermatitis in je asmatik.Pred dnevi mi je pediatrinja dejala da glede na njegove izvide in probleme ki jih ima bi naj mu pripadalo zdravljenje v enem od teh zdravilišč.Glede na to da je pa še majhen bi moral imeti moje spremstvo.Sedaj pa me zanima če je že bila katera mamica s tako malim otrokom v teh letoviščih,vtisi in zanima kakšno je doplačilo za mene kot spremljevalko in kako je urejeno glede spanja ali spiš v isti sobi z otrokom ali imajo mamice svojo sobo.Hvala za odgovore in lep dan še naprej.

S hčerko sva bili pri njenem letu in pol na Debelem Rtiču. Prav tako je alergična na mleko, jajca, arašide, pa še precej drugih stvari je prepovedanih. Sama sem doplačala zase okrog 6000 SIT na dan (približno), hčerka je imela zastonj.

Obe sva imeli dietno prehrano, saj se je še dojila. Po začetnih težavah, ko so nama nosili napačno hrano (natakarji nimajo pojma, kaj so alergije, za njih je dieta pač dieta, dlje se pa ne sprašujejo), sem šla kar do kuharice in se z njo vse zmenila. Bila je izredno prijazna in je čisto posebej za naju pekla piškote, zavitke, palačinke…

Imeli sva svojo sobo z dvema posteljama. Za kakšne programe (plavanje, delavnice…) je bila hčerka še premajhna, zato se jih nisva udeleževali.

Otrok dobi možnost bivanja za dva tedna, vendar sva bile midve samo malo manj kot en teden (imam še starejšo hčerko, ki bi me preveč pogrešala, sicer bi lahko šla zraven, pa bi prišlo že hudo drago).

Hčerki glede dermatitisa te počitnice niso ne vem kaj silno koristile, so pa zato meni zelo. Po mesecih in mesecih stresa, kuhanja dietne prehrane, ko je problem it nekam že za en dan, sem bila vsa blažena, ko mi ni bilo treba prav nič razmišljati, kaj bova jedli, kako bom kaj pripravila… Take prave počitnice :-)) Če bo možnost, bova tudi letos šli.

Rakitna – krasna za tako majhnega otroka. Ogromno možnosti za sprehode, sobe sicer bolj staromodno opremeljene, vendar čiste, bivate skupaj z otrokom, pri prehrani ni problema, aktivnosti so organizirane, vodene. Mirno okolje, čist zrak, prijazni domačini. Cena za spremstvo je ugodna, pod 4000 SIT/dan.

Več o Rakitni je tudi na spletu, po telefonu tudi dobite informacije.

Srečno!

D.Rtič ali Rakitna, oboje je super. Žal pa zdravstvena zavarovalnica strašansko špara in le redkim odobri tovrstno zdravljenje. Ima tudi zelo zastarela merila, npr. astmatik, ki ima letno 5 ali več poslabšanja, celo takih, da mora v bolnišnico-no, ta dobi. Astmatik, ki nima napadov, ker je dobro voden in starši popolnoma obvladajo vodenje poslabšanj, nima hospitalizacij in je sploh v redu, le zdravila mora jemati, no ta ne dobi.
Katastrofa!
lp
Tanč

Sem slišala, da je odvisno od regije. Pri nas na Gorenjskem je takih primerov bolj malo, tako da še nisem slišala, da bi koga zavrnili. Problem je menda bolj na ljubljanskem območju. Vsekakor predlagam, da z vlogo poskusite, sicer pa obstaja tudi možnost pritožbe.
Srečno!

Res je, na ljubljanski izpostavi ZZZS mislijo, da otroci tega ne potrebujejo. Saj načeloma je res, da so tega zdravljenja potrebni vsi otroci. Verjetno pa je glede na gostoto prebivalstva tu največ otrok.
Mi pa dobivamo mile prošnje iz Rakitne ali Debelega Rtiča, da naj pošljemo čimveč otrok, sicer bodo propadli. ZZZS pa zavrne skoraj vse.
Da bi jih vrag potegnu za rep!
lp
Tanč

Sama sem bila kot otrok dvakrat na Debelem rtiču – kolonije…. Ne sicer na tak način _ zdravilišče, ampak na brezplačnih kolonijah preko Zveze prijateljev mladine – namen pa isti. Če je bilo vreme OK je bilo še kar,ker smo bili zunaj, sicer pa daleč od tega. Sem namreč hudo alergična na prah, sobe pa z več pogradi…. prašno, prašno…. Da ne govorim, da si še kdo spomni se obmetavat s pouštri. Drugič se je kolonija končala v bolnišnici, žal. In to naj bi bilo zdravilišče!

New Report

Close