Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak trebušne slinavke

rak trebušne slinavke

Mojemu staremu očetu so postavili diagnozo rak trebušne slinavke. Vem, kako smrtonosna bolezen je to.

Raka ni mogoče operirati – žal nisem razumela iz kakšnih razlogov. Zdravnik je povedal, da je prevelik, nahaja pa se na glavi trebušne slinavke.

Nkeja dni nazaj je bil na ultrazvoku, ugotovili so, da je rak velik okoli 5 cm in da so metastaze, če sem prav razumela, okoli 1 cm velike, jih je več, na jetrih.

Bil je obsevan, vendar se očitno nič ne zmanjšuje.

Rada bi vedela, kakšne so vaše izkušnje – a je že kdo od vaših imel raka na glavi trebušne slinavke in koliko časa po pojavu metastaz na jetrih se je za vedno poslovil?

Draga rinka7!

Vem da ti je hudo za starega očeta in zato sprašuješ kdaj se je kateri človek poslovil, ko je imel enako diagnozo kot tvoj ded. Ne zapravljaj svojega časa z ugibanjem kdaj se bo poslovil, raje čas ki vam je preostal preživite čim bolj skupaj in probajte dedu narediti kaj nepozabnega. Vsak človek je nekaj edinstvenega in vsaka bolezen in organizem nista enaka. Eni živijo še zelo dolgo eni pa kot moj ati ne. Tudi mene je zanimalo kdaj, kako, zakaj in kaj vem še kaj. Danes pa ti lahko povem da časa, ki sem ga preživela ob očetu, ko je bil bolan nikoli ne bom pozabila. Pomembno je da smo kot družina držali skupaj prej, ko je zbolele ati in tudi zdaj, ko nas je zapustil mi še zmeraj držimo skupaj. Takse potrudite tudi vi. Držite skupaj bodite atu v oporo pa bo vse veliko lepše in lažje.

Zapomni pa si da upanje umre zadnje. Kdor upa ta tudi živi.

Srečno,
Lidija

New Report

Close