Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rak dojke

Rak dojke

Limon5,
upam, da si že bila pri zdravniku ali ginekologu. Ne čakaj, kajti vsak dan je pomemben – seveda, če je kaj res narobe. Ampak, da ni, ti lahko pove le zdravnik …
Uporabi strah za to, da čimprej narediš, kar je treba – obiščeš zdravnika. Drži se – in poročaj!
LP, Ajda

Se je pri vas rak razvil mogoče zaradi kakšnih poškodb npr. udarca? Mene je včeraj pri igri s psom le – ta uščipnil v levo dojko. In me skrbi da ne bi imela zaradi tega kakšnih posledic. A preveč dramatiziram? Stara sem 22 let.

Hvala za odgovor.

pozdravljeni!

Stara sem 20 in imam že približno dva meseca zatrdlino v desni dojki.boli me pogosto.na pregled še nisem šla.je možno že pri 20 imeti raka?

Asandra, kar pogumno do svojega izbranega osebnega zdravnika ali ginekologa. Ta bo opravil pregled in podal svoje mnenje. Preko interneta ti težko kaj pametnega svetujemo. Zdravnik te bo po potrebi poslal na nadljno diagnostiko – glede na starost si kandidatka za ultrazvok.

Žal je tudi tako, da se tumor lahko pojavi tudi pri tej starosti a v najmanjšem možnem odstotku.

Le pogumno dozdravnika, da boš lahko čimprej odmislila vse to. 🙂

Lp

zdravo!

zanima me, če pregled z ultrazvokom kaj boli? slišala sem namreč, da zna biti pregled, ne vem s kakšno napravo, precej boleč. zato sem tudi odlašala s pregledom.

Lp

Pregled z ultrazvokom me še nikoli ni nič bolel. Mamografija zna kdaj biti neprijetna, sem bila že velikokrat, a malo bolelo me je samo enkrat. Niso pa to neke strašne bolečine. Če bi bile, bi to počeli pod lokalno anestezijo, kot kakšne druge preiskave, ki so boleče.

Odlašaj pa nikar ne, ker to odlašanje te lahko zelo drago stane.

New Report

Close