Najdi forum

Pozdravljeni!

Ne vem, če moje vprašanje spada v to rubriko, a vesela bom vsakršnega odgovora.
Letos mi je umrla mama za rakom na trebušni slinavki. Stara je bila 69 let. Teta, njena starejša sestra se že več let zdravi za rakom dojke. Tudi dedek je umrl zaradi raka, pri 60h, imel ga je na prebavilih.
Trenutno sem noseča in zelo panična ob vsaki spremembi na telesu, ki jih trenutno res ni malo… Za svoje strahove nisem povedala ginekologinji, da ne bo mislila, da kar nekaj paničarim. Rada pa bi vedela, če te vrste raka v družini, čeprav v starosti, pomenijo kakšno dedno obremenjenost.
V bistvu vem, da si še najbolj škodim z nenehnimi skbmi. Ampak tudi razni pregledi mi povzročajo prave travme, sploh po izkušnjah z mami, ko smo vsakič zvedeli nekaj slabega…

Lep pozdrav in hvala.

Spoštovana gospa
Večina rakastih bolezni ni dednih, posebno ne, če se pojavijo v relativno poznem obdobju človekovega življenja.
Večina nosečnic je v obdobju nosečnosti zelo občutljiva, prav vse pa veliko več razmišljajo o boleznih, ki se pojavljajo v družini in to povzroči strah in negotovost. Pogovor s strokovnjakom bi vam pomagal, da bi o tem lahko bolj umirjeno razmišljali. Pogovorite se s svojim ginekologom o tem in če bo menil, da je to potrebno tudi z genetikom.
LP

New Report

Close