Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Rahlo vnetje ušes po potapljanju

Rahlo vnetje ušes po potapljanju

Pozdravljeni!
V poletnih mesecih se rad potapljam na morju z masko in cevko na dah. Večino potovo je na nekje 4-5 metrov, redko do 8-10m. Vendar pa me vsakič po nekaj dneh potapljanja začnejo rahlo boleti ušesa. Ko, se neham potaljati me tudi ušesa nehajo boleti po parih dneh. Bolečina je še posebno huda na spodnjem delu kanala, samo na enem mestu, če si recimo s palčko poskušam očistiti ušesa.
Velikokrat pa se mi po potapljanju tudi zgodi, da se mi iz nosa vlije kar nekaj kapljic vode. To se lahko zgodi tudi eno uro po potapljanju. Kar naenkrat mi nekaj priteče iz nosu.

Zanima me če morda veste kaj je vzrok težavam oz. kako lahko to preprečim. Samo upam, da ne s tem, da se neham potapljati:) Voda iz nosu me niti ne moti, me pa motijo rahlo boleča ušesa…

lp
matjaž

Spoštovani!

Zakaj vas bolijo po potapljanju, težko rečem brez pregleda, sigurno pa je nekaj nadraženo ali nekaj pritiska na živčke v ušesih. Vsako potapljanje na več metrih je za organizem, posebej pa na organe v glabi posebna obremenitev, tako da do teh težav pride pogosto.

LP. drIB.

New Report

Close